Tvisty Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Stoję przed następującym problemem. Reklamowałem X1950Pro (najpierw Sapphire, potem PowerColor) dziś zapadła decyzja o możliwości wymiany karty na inną . Problem polega na tym iż hurtownia nie posiada już x1950 na PCI (oprócz tego Sappgire poniżej). Chciałem zamienić na porównywalnego GF7900, ale tego też już nie ma. Do wyboru mam następujące karty: GF: 8600GTS 256x256 - Asus, Gigabyte lub Evage (tej ostatniej firmy nie znam, nawet nie wiem czy tak sie pisze dyktowano mi przez telefon) Radeon: HD3850 256x256 - Gigabyte X1950Pro 256x256 - Sapphire Co mam wybrać, żeby w końcu sprzęt chodził dobrze :) Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Tvisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Wszystko tylko nie 8600gts - przecież to podkręcony 8600 gt a ta karta lada chwila to będzie low-end. Ja bym się zainteresował najnowszym radkiem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 A ile pamieci miales na tym x1950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tvisty Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Na pierwszym Sapphirze miałem 256x256, ale to była wersja Ultimate (o ile dobrze pamiętam), został wymieniony na PowerColora i tam już było 512x256 (albo odwrotnie :oops: ) I jeszcze pytanie, czy tego radka HD pociągnie mój zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 I jeszcze pytanie, czy tego radka HD pociągnie mój zasilacz?Powinien dac rade ;) tak czy siak bierz 3850, mozesz go potraktowac jako prezent od mikolaja ( jest prawie 2x drozszy od x1950pro :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tvisty Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 A jeżeli zasilacz byłby zbyt słaby, nie uszkodzi przez to karty, lub czegoś innego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) HD 3850. Reszta opcji jest ZUAAA :D Nowy radek jest sporo wydajniejszy od X1950 oraz 8600GTS a do tego jak nie będziesz do niego dopłacał to już ful lux. Jeśli zasiłka ma być za słaba to nawet opłaca Ci się ją wymienić na 400-450W, bo i tak lepiej na tym wyjdziesz niż na kupieniu HD 3850 za jej sklepową cenę. :D Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 ten Huntkey pociągnie ją z palcem w..... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Dokładnie i jeszcze trochę zostanie. Zdaje się że zestawy na C2D E6750 i 8800GTS ciągnął ten zasilacz. Gdzieś o tym czytałem ,ale nie daje głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tvisty Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Z tym, że i tak płacę sklepową cenę. W sklepie kosztuje 620zł, po oddaniu za PowerColora X1950Pro 575zł, dopłacam 45zł, więc nic taniej niestety nie będę miał. Fredek, Devil, - no w końcu ktoś mnie pocieszył. Jak kupowałem ten zasilacz sporo osób mi go polecało, a tu sie dowiaduję, że jest lipny. W końcu padły mi 2 radeony i już nie jestem taki pewien tego zasilacza, ale w sklepie mieli chieftecka 350 i z x1950pro komp poprostu nie startował, dopiero po odpięciu dysków i cdromów ruszał, u mnie czegoś takiego nie było, nawet podpinałem 3 dyski i 2 napędy, + 4 wętylatory w obudowie i zawsze ruszał. Nie wiem czy trafiam na wadliwe egzemplaże, czy może płyta jest walnięta Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Tvisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Bo ten HK ma realnie ponad 400W - bardzo dobry zasilacz. Kto mówi inaczej nie wie co mówi. Ten x1950pro za 575zł to żart - pewnie za 512 Mb ram trzeba tyle placić. Zasada jest prosta - wbija sie w nowe/szybsze - ostatnio wszystko nowe jest szybsze w grafach. Reasumując: źle zrobisz jak nie łykniesz HD3850 - naprawdę fajna kapcioszka [; Edytowane 3 Grudnia 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tvisty Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) cena 575zł jest ceną z października, wtedy to wymieniłem x1950pro sapphire ( bo padł) na Powercolora za dopłatą 25zł (Sapphire wcześniej kupiłem za 550), po padnięciu PowerColora dopiero dzisiaj zapadła decyzja, że oddają kasę, (trochę się to wlekło, bo w międzyczasie podesłali przez pomyłkę kartę na agp, a teraz już takiej w hurtowni nie ma). A przez ten cały czas działam na zastępczym GF7300, :/ trochę lipa. W takim razie jutro zamawiam tego HD3850 mam nadzieję, że nie padnie. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Tvisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...