kuben Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jaki polecacie ram 4x1 z pc800 Geil 4GB (4x1GB) PC800 CL4 Black Dragon jest dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Z Gilami bym uważał, wiele osób miało z nimi komplikacje. Wez jakies Corsairy 667 CL4, OCZ Platinum 800 CL4 albo PDP. Na jakiej plycie i systemie odpalasz te 4gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuben Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 xp home a plyta Gigabyte 965p-ds3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Caleb sam smigam na 2x512+1x1+1x1GB Geila i problemow nie mam , tez na 965P-Ds3 r3.3. Z tym , ze Geile mial wadliwe moduly w Ultrach i sypaly sie. Na tomiast Techworksie jest news , gdzie pisza iz 15% Geili w Polsce to pamieci od nowosci ubite. Sam sie nadzialem tez na to , 1Gb 667 CL5 uwalony od nowosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Nie wiem jakimi środkami dysponujesz ale może warto zakupić 2x2GB G Skill 8000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuben Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) srodki to 500zl. Podobne lepiej dziala na 4x1 niz 2x2 a 2x2 mi nie sa potrzebna bo do tego kompa juz nie bede nic dodawal podajcie jakies linki z produktami najlepiej 4x1 ;) Edytowane 3 Grudnia 2007 przez kuben Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mozesz wziąc dwa komplety 2x1 Gb OCZ 800 CL4 Platinum 2, w Apollo mają je po 198 zł, więc nie drogo. Opcji jest wiele - zobacz tez A-Daty na Allegro. Samych kompletow 4x1Gb to specjalnie nie widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuben Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 ok znalazlem takie ram'ki http://www.gral.pl/preview/PatriotMemory/D...DualDDR2CL4_74/ http://www.gral.pl/preview/OCZTechnology/D...DualDDR2CL4_06/ http://www.gral.pl/preview/OCZTechnology/D...DualDDR2CL4_11/ http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=5349 Który lepiej kupic i ktory bedzie pasowal do mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ja mam natomiast pytanie do kuben'a czy zamierza w przyszłości podkręcać procesor? Bo jeśli tak to nie zdziw się jak na i965 będzie z tym ciężko. Sam miałem co prawda Abita IB9 na i965 i po obsadzeniu 4 banków pamięci po 1gb komp już się tak nie kręcił jak poprzednio. Taki urok chipsetu, chyba że mój Abit tak miał :) co do wyboru ramu to tu akurat nie pomogę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuben Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Na razie nie bede podkrecal jako ze dostane e6850 i na razie starczy. http://www.gral.pl/preview/PatriotMemory/D...DualDDR2CL4_74/ http://www.gral.pl/preview/OCZTechnology/D...DualDDR2CL4_06/ http://www.gral.pl/preview/OCZTechnology/D...DualDDR2CL4_11/ http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=5349 Który lepiej kupic i ktory bedzie pasowal do mobo ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Mam podobny dylemat tyle że dobieram do Asusa P5W DH. Czytanie tego działu niestety nie rozwiało moich wątpliwości. Patrioty niestety mnie zawiodły i z 3 kompletów 2x1 (jedne 2 letnie 2 roczne i 1 nówki) nie bardzo mogę złożyć prawidłowo działający zestaw 4x1. Te najnowsze nie działają na tej płycie przy 800 na żadnym taktowaniu. Za to z PB z roboty w układzie 2x1 bez problemu. 2 starsze komplety nieco niestabilne nawet dla 2,3 V. Szukam czegoś co pójdzie bez problemów na 4,4,4,12 800Mhz ale i za 1000 Mz na cl 5 bym sie nie obraził. Zastanawiam się na OCZ Platinum rev2 800 cl 4 ewentualnie Geilami Ultra 800 cl 4. Co byście brali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) @ Zigi OCZy moga byc, ewentualnie Corsair rev. 7.1. Chociaz wartosci, ktore potrzebujesz, to wlasciwie Kingston Elpida za 60zl zrobi. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Ja mam natomiast pytanie do kuben'a czy zamierza w przyszłości podkręcać procesor? Bo jeśli tak to nie zdziw się jak na i965 będzie z tym ciężko. Sam miałem co prawda Abita IB9 na i965 i po obsadzeniu 4 banków pamięci po 1gb komp już się tak nie kręcił jak poprzednio. Taki urok chipsetu, chyba że mój Abit tak miał :) co do wyboru ramu to tu akurat nie pomogę :) Ja wlasnie probuje na swoim ;) Jak na razie, trzeba podkrecic V na NB do 1.45 z 1.25 (jednak kontroler dostaje mocniej po d.. z 4 koscmi). Max OC pamieci polecialo chyba troche, na CELLSHOCKACH mialem ~1150 CL5 bez wiekszego problemu na 2,15V (chyba?), teraz trzeba dac kapke wiecej, ale dokladnie nie sprawdzalem. Na razie testowalem 915 CL4 na 2.15V nie ma problemu. Jednak mam na razie 2 rozne pary do testowania - cellshocki i team xtreem (obie na Micronach). Moze uda sie zalatwic 2x takie same pary, moze pomoze. ps. Cellshock sam na niskim V nie chcial za bardzo na 1000 cl5. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 @ Zigi OCZy moga byc, ewentualnie Corsair rev. 7.1. Chociaz wartosci, ktore potrzebujesz, to wlasciwie Kingston Elpida za 60zl zrobi. Niby tak powinno być ale niestety w praktyce miałem jazdy z nie najgorszymi teoretycznie patriotami. OCZ już zamówione - jutro powinno się wyjaśnić co i jak. Dodatkowo powinny iść na mniejszym napięciu a zapasu mocy to mi za dużo nie zostało więc ma to swoje plusy. Coś czuję, iż czeka mnie zmiana zasiłki bo topower 420W może nie wyrabiać przy podkręconym moim konigu :|. Niby z kalkulatora wynika iż jeszcze ze 30-40W powinno zostać w zapasie ale kto go tam wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) No i kicha OCZ idzie tylko na SPD przy próbie przestawienia timingów brak botowania. Edit: DziubekR1 chyba jednak nie do końca dogadują sie z P5W DH - jak się niestety dopiero teraz doszukałem nici z ustawienia manualnego timingów w biosie i to nie tylko u mnie :mur: . Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 a nie lepiej dwa zestawy 2x1gb goodram pro 900 z allegro na kosciach micron d9? swietnie sie kreca ponoc i akurat zmiescilbys sie w cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Nikt juz dzisiaj nie poleca Kingmaxów 1066 :? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Polecam 4 x 1gb kingstona valu 667 ale TYLKO NA kościach elpida na cl 5 do 1000 mhz dobijesz ;P, a i cena śmieszna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Nikt juz dzisiaj nie poleca Kingmaxów 1066 :? ? Te kosci sa rewelacyjne i bardzo je polecam, tylko cene maja teraz malo atrakcyjna. 135zl za 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Fajnie że sobie tak kolejne kostki polecacie tyle że w praktyce widzę iż zależy do jakiej płyty przyjdzie je nam założyć. Inaczej może nas czekać niemiła niespodzianka w stulu tej która mnie spotkała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Fajnie że sobie tak kolejne kostki polecacie tyle że w praktyce widzę iż zależy do jakiej płyty przyjdzie je nam założyć. Inaczej może nas czekać niemiła niespodzianka w stulu tej która mnie spotkała.A to też fakt ;-], przykład u mnie ramki teema na d9gmh na kn9 + x2 posżły max na 1000 mhz 2,2 v i 6-4-4-12-21 a na dfi już bez problemu 4-4-4-21-21 przy 2,2 v. u mnie cl 4 nie osiągalne przy wysokim taktowaniu ramu (test na tych samych podzespołach tyko zmiana mobo) Jaka niespodzianka cię spotkała ? Edytowane 8 Grudnia 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 A to też fakt ;-], przykład u mnie ramki teema na d9gmh na kn9 + x2 posżły max na 1000 mhz 2,2 v i 6-4-4-12-21 a na dfi już bez problemu 4-4-4-21-21 przy 2,2 v. u mnie cl 4 nie osiągalne przy wysokim taktowaniu ramu (test na tych samych podzespołach tyko zmiana mobo) Jaka niespodzianka cię spotkała ? Opisana kilka postów wyżej. Wredna p4w dh nie pozwala zmienić timingów dla OCZ platinum rev 2 po podniesieniu magistrali procka. Stabilnie toto w takim układzie pracuje jedynie przy 600Mhz. Za nowymi patriotami llk też nie przepada mimo że stare 2x1 śmigały na 2.1 v na 800 i 4.4.4.12. Te nowe nawet same (2x1)przy 2.3 tak nie idą na tej płycie. Za to na p5b z roboty te same pamiątki spokojnie działają przy 2.2v. Pewnie jak w poniedziałek sprawdzę OCZ-ty w robocie to i na 1000 będą śmigać na 5.5.5.15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zigi - P5W DH to w ogole lubi robic problemy z 4x1GB. Ja po paru miesiacach korzystania z G.Skill HZ na 720Mhz bodajze Asusowi podziekowalem i plyte odstawilem. IP35Pro przy 1100Mhz jakos problemow nie robi. P5W to fajne mobo, ale do 2x1GB ramu, w dodatku 'lubiacych' sie z plyta. W pozostalych przypadkach, duza cierpliwosc zalecana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) To i ja zapytam:) Jaki zestaw 4x1GB do mojego zestawu? Te goodramy co mam to idą tylko na 850 przy 5-5-5-15, potrzebuję zmienić na 4GB. Cena tak ok 400zl. Co o tym myślicie? http://allegro.pl/item277980777_ocz_4x1gb_...m_odss_waw.html A może 2x2gb: http://allegro.pl/item277982921_ocz_2x2gb_..._odss_wawa.html Przy jakim zestawie będzie lepsze oc (ogólnie a nie ramu)? Edytowane 11 Grudnia 2007 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Ot takie sobie Mushkiny SP2+ PC6400 CL4... Ustawienia trochę za luźne, bo spokojnie możnaby TRCD zmienić na 5 i zaostrzyć alphy (Asus P5K-E automatycznie takie ustawia...)... no i przede wszystkim to nie jest max pamięci :rolleyes: Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Polecam Corsaire rev 7.1 z allegro tutaj opisalem wrazenia - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...201&st=1300 Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) A co sądzicie o transcend aXe overclocking? Tanie są i gdzieś czytałem, że lecą ponad 1100. Edytowane 13 Grudnia 2007 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 A co szicie o transcend aXe overclocking? Tanie są i gdzieś czytałem, że lecą ponad 1100. nic tylko brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...