Rosti Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Witam ! Przymierzam się do przejścia na chłodzenie wodne ale nie wiem zbytnio co wybrać aby całość była dobrze wydajna i w przystępnej cenie. Siedziałem troszkę na stronkach i skompletowałem coś takiego : Black Water Advanced UV Blue 123 rev. 2.0 168.99PLN MNP Prison Pro V2 CPU SM8/10 119.00PLN Black Water O-Tank 170 108.99PLN Feser One UV Clear/Blu 49.00PLN Innovatek wąż 8x10mm UVR niebieski 19.00PLN Black Water Silent Pump 12V 99.00PLN Zalman ZM-GWB8800 GTX 228.99PLN Akasa Quiet Fan 80x80x25mm - 18dBA! 75.00PLN Mam na WC około ~1000zł Nie wiem czy wszystko będzie do ciebie pasowało i będzie wydajne. <_< No i chciał bym też podkręcić Proca na tym. B-) i Schłodzić Piecyk ( Grafę ) Może Polecacie coś zmienić ? Będzie to pasowało pod ? : -Intel Core2 Duo E6850 @ 3.0 Ghz -Palit GeForce 8800GTX -Asus P5K Deluxe ( Ma spory System radiatorów ) Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Na pewno bym wziął inne wentylatory, zależnie do tego jak bardzo cicho chcesz mieć. Ale jakieś Acutake czy coś takiego ostatnio bardzo popularne. Chłodnica taka będzie lepsza: Black ice gt. Zamiast fullcover wziąłbym zwykły bloczek za jakąs 100 na GPU i dodatkowo kupił jakieś radiatory aluminiowe na ram i ukł. zasilający grafy i na to jakiś delikatny nawiew. Przede wszystkim dlatego, bo grafę zmienisz i bloczek też będziesz musial, a tak bloczek Ci zostanie. Borygo ( itp, zaleznie od oczekiwanego koloru ) + demiralizowana sprawdzi się równie dobrze i będzie dużo taniej i dużo więcej. Za to bloczek na CPU bym wziął taki:D-tek. Pamiętaj jeszcze o króćcach, to kwestia osobista, ale polecam sm8/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 tylko wentylatory 120 mm srednicy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) zobacz sobie ten topic a w szczegolnosci post Rafwklp klik Edytowane 4 Grudnia 2007 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) heh no i teraz dylemacik czy D-Tek Fuzion CPU czy Prison Pro V2 Co byście polecili ? :blink: Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) no to juz chyba rozwieje twoje watpliwosci :D klik Edytowane 4 Grudnia 2007 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Osa512 Poćwicz gdzieś wklejanie linkow, bo Ci słabo idzie! Używaj opcji podgląd i wtedy widzisz, co robisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 heh no i teraz dylemacik czy D-Tek Fuzion GPU czy Prison Pro V2 Co byście polecili ? :blink: Wedlug mnie oba sie sprawdza. Jezeli masz kase lub chcesz podkrecac karte to ja osobiscie wybralbym D-Tek'a. Zas gdy zalezy ci glownie na ciszy zadowolisz sie Prison'em. Ja mam wlasnie tego drugiego i jestem z niego zadowolony. Mam w idlu 37 stopni w loadzie dochodzi do 41 gdzie na zwyklym chlodzeniu bylo 55 idle i 80 load na karcie x800gto. Tutaj 2835333[/snapback] no to juz chyba rozwieje twoje watpliwosci :D http://shackit.pl/display.php?iid=93&page=1 Podales link do testow z blokami na CPU a nie na GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Osa512 Poćwicz gdzieś wklejanie linkow, bo Ci słabo idzie! Używaj opcji podgląd i wtedy widzisz, co robisz. Pomylic sie juz nie mozna mistrzu? ... @ niedziel faktycznie nie doczytalem ze chodzi o gpu. @ Rosti na forum bylo juz duzo razy poruszana kwestia blokow zarowno cpu jak i gpu wystarczy poniuchac. poza tym jak masz 1k na klopa to link z mojego 1wszego posta sie nada chyba :) ( a dokladniej tabelka Rafwklp ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ups zamiast CPU napisałem GPU ale chodziło mi o bloczek na procka ( wnioskuję z opinii ze Fuzion będzie lepszy od Prisona :-P A teraz zastanawia mnie co dać na GPU Czy Zalman ZM-GWB8800 GTX czy Fuziona ( Odpowiednik na GPU ) czy coś innego ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Fullcover Zalmana będzie dobry. Za tą cene to "kick ass product" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 I d-tek lepszy od prisona ( daj do d-teka nozzle kit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Dziś przyglądałem się obudowie i zastanawiałem jak ja tam upchnę WC :blink: . Wiadomo chłodnica za zew obudowy na górze ale rezerwuar hyh tu juz jest problem i to nie mały z pompką tez ( achh te kable ) Macie może jakiś pomysł jak to porozkładać (może coś uciąć :lol2: ? ) Fotka robiona komórką więc jakość jest przeciętna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...