amarkoss1 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 witam! mam dysk Seagate Barracuda SATAII 250 GB. Dysk podzielony jest na 4 partycje C:15GB (Podstawowa), oraz rozszerzoną z 3 dyskami logicznymi (D:20GB, E:40GB, F:130GB) reszta ok 27 GB zostawiłem na Linuksa. Jednak podczas instalacji Ubuntu alb SUSE pokazuje mi błąd tworzenia partycji. Podczas instalacji Linuksa używam opcji, zagospodarowania wolnego miejsca na dysku przez system. Instalator sugeruje 2 partycje 1,4GB na swap i 26 GB ext3). Ale kiedy przychodzi do formatowania to po kilku minutach wywala błąd instalacji (kod błędu 3009) związany z utworzeniem partycji albo jej formatowaniem. Probowałem utworzyć tez partycje przed instalacja linuksa acronis disk director oraz partition magic ale one tez nie mogą tego zrobić. Czy ktoś wie co źle robie? Czy to może mieć związek z położeniem partycji na dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Sedes Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 A to że na dysku mogą być 4 partycje podstawowe lub trzy podstawowe i jedna rozszerzona to wiesz? Rozszerzoną można partycjonować dalej, ale z twojego opisu wynika że chcesz tworzyć więcej podstawowych, to po prostu nie przejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 No ale on ma przecież jedną podstawową i jedną rozszerzoną! Więc nawet 2 podstawowe powinny mu jeszcze wejść. Spróbuj wszystko ustawić ręcznie, może coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...