Skocz do zawartości
Piters2

Vista Nie Startuje Po Kilku Uruchomieniach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam Viste i XP na roznych dyskach. Na poczatku mialem bootmanagera z wyborem systemów - domyslna Vista. Ale po miesiacu Vista przestała się uruchamiać - po prostu dysk pracował do momentu paska postępu a potem co 2,3 sekundy pomigała dioda i nic - czarny ekran. Restarty nic nie dawały - ekran z wyborem mozliwości uruchomienia trybów awaryjnych - ostatnia znana konfiguracja nie działała. Naprawianie z płyty też nic. Myślałem że to wina managera więc zainstalowałem od nowa xp i Viste bez mozliwosci wyboru systemów. Wszystko ok ale znów po miesiącu Vista przestała startowac - i tu zrobiłem zamianę wtyczek SATA - odpaliła. Wróciłem do poprzedniego układu wtyczek i działało, ale znów po kilkunastu razach przestała się uruchamiać - wyłaczyłem kompa i wyjąłem i włożyłem wtyczkę SATA (dysku z Vistą)- uruchomiła się - dziwne. Co to może być - nie odpowiada mi wyciąganie i wkładanie wtyczki SATA - skomplikowany sposób uruchamiania kompa. A, Vista jest 64 a XP 32 bitowy - ale to chyba nie ma znaczenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Visty potrzebuję tylko Media Center, a nie ma oprogramowania do obsługi mojej karty TV dwutunerowej, jest BeyondtV ale obsługa jest skomplikowana - fine tuning po zmianie rejestrów.... nie mam ochoty się wgryzać. A linux nie ma tez jeszcze odpowiedniego oprogramowania. Ale nie w tym problem. Problem ze Vista nie dziala... tzn dziala do czasu apotem "wtyczkowanie" why?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi