Skocz do zawartości
cZaJn!k

Ocz Platinum Rev.2 Dual 2x1 Gb 800mhz Ddr2

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, wychodzi na to, że OCZ2P800R21G - to kość 1x1GB DDR2 rev.2 4-4-4 800MHz OCZa.

OCZ2P800R22GK - to (najprawdopodobniej) te same kości tyle, że 2x1 GB.

Tak jest przynajmniej według google. Może to ktoś potwierdzić ??

Odnośnie tych Patriotek które mi w szufladzie na razie kwitną...fotka poniżej, teraz pytanie czy dodać je do tych OCZ co mam aktualnie, czy sprzedać (a mam już chyba chętnego) i dokupić jeszcze jednego OCZa rev.2

Dołączona grafika

Edytowane przez cZaJn!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro jest temat o tych pamiątkach to tak na boku zapytam jaka jest różnica miedzy ocz platinium 2x1GB a ocz platinium rev.2 2x1GB ? Ja tam widze tylko różnice w 1 timingu i w napisie ati crossfire certificated ;p

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro jest temat o tych pamiątkach to tak na boku zapytam jaka jest różnica miedzy ocz platinium 2x1GB a ocz platinium rev.2 2x1GB ? Ja tam widze tylko różnice w 1 timingu i w napisie ati crossfire certificated ;p

szczerze miałem obie kości, i w moim przypadku, na mojej płycie lepiej kręciły sie te zwykłe platinumy, a te z rev2 krótko mówiąc są do :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, wychodzi na to, że OCZ2P800R21G - to kość 1x1GB DDR2 rev.2 4-4-4 800MHz OCZa.

OCZ2P800R22GK - to (najprawdopodobniej) te same kości tyle, że 2x1 GB.

Tak jest przynajmniej według google. Może to ktoś potwierdzić ??

potwierdzić to może oficjalna strona OCZ:

http://www.ocztechnology.com/products/memo...inum_revision_2

na dole po lewej stronie:

Part Numbers

512MB Modules P/N - OCZ2P800R2512

1GB Modules P/N - OCZ2P800R21G

Edytowane przez mdag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze miałem obie kości, i w moim przypadku, na mojej płycie lepiej kręciły sie te zwykłe platinumy, a te z rev2 krótko mówiąc są do :mur:

Wersja non-rev2 to shit. Ledwo co wyciągnąłem 920mhz przy 4-4-4-12@2.25V. Na 2.3V bez względu na takty i timingi, wywalały błędy i resetowały kompa. Jeżeli rev2 jest gorsze, to ocz dało d....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam z nimi taki problem, że gdy podłącze je w dual channelu to najpierw wykrywa mi tylko single channel a przy starcie windowsa wywala bluescreen.

Na kingstonach wszystko chodzi ladnie, a gdy podlaczylem jedna kostke 1gb tych OCZ rev2 z kingstonami to wykrylo tylko kingstony...

ktos moze mi pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Olka1991

Mam problem. Wkładam te pamięci i zawiesza się komputer na ekranie BIOSu. Kingstony działają dobrze. Kiedyś Platinum 2x512MB chodziły dobrze. Ktoś wie o co chodzi?

EDIT jedna pamięć jest prawdopodobnie uszkodzona, jedna działa druga nie.

Edytowane przez Olka1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi