qamca Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy ktoś może mi wyjaśnić tą subtelną różnicę w wyposażeniu tych płyt której ja niestety nie dostrzegam (dostrzegam natomiast mało subtelną różnicę w cenie) Co wersja Platinum ma w sobie co jest warte takiej różnicy w cenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Platinum ma 2 sloty wspierające DDR3 (i tu masz tą różnicę w cenie) No i SPDIF. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 mhy... Dzięki... Jakoś nie mogłem tego rozczytać na stronie producenta... ślepy muszę być... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Szawel - chyba sobie zartujesz!! Platinum nie ma DDR3. Główny temat o tych płytach na purepc Q: Czym różni sie wersja Platinum od wersji Neo2-FR/FIR?? A: Wersja Platinum różni się wyposażeniem oraz innym chłodzeniem (tzw. rollercoaster) Roznica w wyposażeniu to dodatki takie jak D-Bracket (albo S-Bracket - nie pamietam), chyba jakies kabelki jeszcze no i chlodzenie smieszniejsze ;) Co do MSI NEO2 i DDR3 to wersja P35 Neo Combo obsluguje te pamieci (jak i DDR2) a nie Platinum !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Platinum ma tez lepsze - trwalsze kondensatory. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Te same!! Solid-State i PCB sa identyczne tych płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) O to sory :) Myslalem, ze to typowe dla kazdej wersji platinum bo juz sie kilkukrotnie z tym spotkalem, np. moja z siga ma gorsze kondensatory od platinum. Edit: W każdym razie tak w testach piszą :wink: Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 no ja tam w chłodzeniu za bardzo różnic nie widziałem, a i wyposażenie jest generalnie takie samo poza jakimiś 2 duperelami z czego jedno ok, przyznam - wyjscie optycnze... ale za taka cene?? Poza tym producent na stronie te różnice ma oznaczone jako opcjonalne często... No ale już pisałem, że ja pewnie ślepy jestem i wogóle ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 sam laminat + elementy + bios to jest to samo jedynie chlodzenie i wyposazenie pudelka sa inne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 A ja moge tylko dodac, że płyty MSI to totalny syf... Może w testach i nieźle wypadają ale znajomy serwisant na markę MSI reaguje wysypką i spazmami ;) Jeżeli komuś to dobrze działa to ma szczęście i niech idzie zagrać w totka... Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 o Abicie juz nie wspomne a i EVGA nawet sie czesto w serwisie pojawiaja wiec nie mow tu nic na MSI;) Ano i ostatnio kumplowi dwie nowe płyty ASUSA padły ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 No zaraz sie okaże, że każdy ma znajomego serwisanta który nie może patrzeć na płyty X :> Jak pracuje w serwisie to trudno żeby mu sprawne płyty przez ręce przechodziły? Chyba opczywiste że najwięcej wadliwych płyt wraca z najpopularniejszych marek... Ja jeszcze nigdy wśród znajomych nie słyszałem żeby się komu co z mobo stało... więc dla mnie awarie płyt wirtualnie nie mają miejsca bo nigdy czegoś takiego nie uświadczyłem z doświadczeń ani namacalnych źródeł :) No ale właśnie dlatego ten wątek bo wyposażenie pudełka plus chłodzenie (które na moje oko wygląd po prosu na inny design) to troche mało na taki rozrzut w cenie... chyba że ta platyna z nazwy tak drogo stoi na rynku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Wielokrotnie tak jest ze maly dodatek a cena duza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 A ja moge tylko dodac, że płyty MSI to totalny syf... Może w testach i nieźle wypadają ale znajomy serwisant na markę MSI reaguje wysypką i spazmami ;) Jeżeli komuś to dobrze działa to ma szczęście i niech idzie zagrać w totka... Pozdro :) Znajomy serwisant pracuje w sklepie czy w siedzibie MSI we Wroclawiu? Bo ta nie dosc , ze ma swietny serwis to i wyksztalcona ekipe. Tak samo fachowy sklad ma Gigabyte i na serwis nie da sie nic powiedziec. Wiekszosc uszkodzen jakie widzialem wynikaja z kilku czynnikow : -nieznajomosc sprzetu przez kilenta - zreszta sam bylem ostatnio swiadkiem a Arescie. Kolo oddaje kompa bo do windy wejsc nie moze.... Dajcie im dyski sata i flopke to bedzie zonk na starcie. -zabawy z ocowaniem i uszkodzeniem sprzetu , modyfikowaniem chlodzen i ukruszeniem czipow -cwaniactwo sklepow a dokladniej serwisantow , zabawy pizo itd...czyli wyludzanie Zreszta nie masz za pewne pojecia o sprzedazy tych plyt glownych i procencie jaki jest naprawiany. Zreszta nie tylko MSI pada , dotyczy to kazdego producenta. Tyle w temacie seriwsu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) http://homenet.corbina.net/index.php?showt...entry1063146808 Przyznaje się do pomyłki. Dopiero wersja Platinum Combo posiada sloty DDR3. Płacenie za http://www.overclockers.ru/images/lab/2007...35/cooling1.jpg jest śmieszne. Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Znajomy serwisant pracuje w sklepie czy w siedzibie MSI we Wroclawiu? Bo ta nie dosc , ze ma swietny serwis to i wyksztalcona ekipe. Tak samo fachowy sklad ma Gigabyte i na serwis nie da sie nic powiedziec. Wiekszosc uszkodzen jakie widzialem wynikaja z kilku czynnikow : -nieznajomosc sprzetu przez kilenta - zreszta sam bylem ostatnio swiadkiem a Arescie. Kolo oddaje kompa bo do windy wejsc nie moze.... Dajcie im dyski sata i flopke to bedzie zonk na starcie. -zabawy z ocowaniem i uszkodzeniem sprzetu , modyfikowaniem chlodzen i ukruszeniem czipow -cwaniactwo sklepow a dokladniej serwisantow , zabawy pizo itd...czyli wyludzanie Zreszta nie masz za pewne pojecia o sprzedazy tych plyt glownych i procencie jaki jest naprawiany. Zreszta nie tylko MSI pada , dotyczy to kazdego producenta. Tyle w temacie seriwsu. Znajomy pracuje w sklepie :) Serwis MSI owszem naprawia plyty a nie wymienia... tylko, że te naprawy najczęściej wytrzymują tydzień i komp wraca. W skrajnych przypadkach plyta z naprawy wraca z tą samą usterką i jest odrazu wysyłana spowrotem. Oczywiście, czynniki które tu wymieniłeś jak najbardziej również mają miejsce, poza w tym wypadku ostatnim. Może to wyjątek, ale ostatnio jak przyszła z serwisu lepsza grafa to trafila do klienta bez gadania. Wiem, że mam podgląd tylko na skrawek branży w jednym mieście ale ja tam do MSI nie mam przekonania. Choć fakt, że gigusy i asusy też ostatnio coraz częściej witają na serwisie... PS. -zabawy z ocowaniem i uszkodzeniem sprzetu , modyfikowaniem chlodzen i ukruszeniem czipowJeden kolo przyniósł plytę (chyba z gigusa) do której przymocował wentylator na czipset... 5 cm śrubami przewiercając się przez radiator i płytę. Widok bezcenny ;) Oczywiście bardzo się zdziwił, że dostał odmowę z serwisu :/ Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Leszkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkarpi Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Domyślam się że już milion razy było to omawiane, ale chciałbym się jeszcze raz upewnić :) Czy bios z platinum będzie działał na neo2-fir? Miałem już przykre sytuacje z biosem na tej płycie i nie chciałbym przez to jeszcze raz przechodzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 będzie działał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkarpi Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 będzie działał :) A Ty jakiego masz? Ten z platinum jest lepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 One są wszystkie jednakowe jeśli chodzi o Platinum/FR/FIR poprostu niema tak że wgrywasz bios od Platinum do FR, to są TE SAME biosy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...