roman Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Sprawa jest na tyle dziwna ze postanowiłem Was zapytać - może ktoś mi pomoże. Mam w robocie dwa nowe kompy. Identyczne, zbudowane w oparciu o Gigabyte GA-m61sme ( http://www.gigabyte.pl/products/mb/driver/...sme-s2_2x.html) i athlony 4200. W jednym Windows mowi ze grafa to GeForce 6100 na nForce 405 (i to jest zgodne z prawdą) a w drugim mamy już GeForce 6150SE na nForce 430. Zasadniczo w niczym to nie przeszkadza, system chodzi sprawnie, gra i trąbi ale strasznie mnie to intryguje. Trochę googlałem, trafiłem na jeden opis podobnego przypadku ale bez wyjaśnienia. Macie jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Z tego co pamiętam to były dwie wersje NF6100: dwuukładowy (NB+SB, nie jest już produkowany) i jednoukładowy. Może te płyty są na dwóch rewizjach PCB alb po prostu "stery" wariują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...