tom256 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Mam dość wolny transfer w trybie RAID0, wygląda to tak jakby coś ograniczało transfer przy około 115MB/s. Jakieś pomysły?? Do wykresu dorzuciłem wykres mojego Raptora WD360GD, tak dla porównania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 A na jakich dyskach ta macierz?.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 A na jakich dyskach ta macierz?..Uff zapomniałem napisać najważniejszej rzeczy Seagate 7200.9 ST160812AS, najnowszy firmware chyba 3.AAE. Płyta główna DFI Lanparty UT Ultra-D (nfroce4 Ultra jakby ktoś nie wiedział). steroniki ze strony Guru3D.com, nForce 9.35 Unified Remix (x32) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Transfer jak najbardziej normalny na tych dyskach. Miałem dwie 9ki na nF4 i miały średnio 99.1MB/s czyli jeszcze mniej niż ty. Więcej z nich nie wyciśniesz. To dość już stara konstrukcja. Polecam poczytać wątek o Barcach serii 9. Było tam wszystko powiedziane łącznie z mnóstwem różnych wykresów (z moimi włącznie) jako pojedyńcze i w macierzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Transfer jak najbardziej normalny na tych dyskach. Miałem dwie 9ki na nF4 i miały średnio 99.1MB/s czyli jeszcze mniej niż ty. Więcej z nich nie wyciśniesz. To dość już stara konstrukcja. Polecam poczytać wątek o Barcach serii 9. Było tam wszystko powiedziane łącznie z mnóstwem różnych wykresów (z moimi włącznie) jako pojedyńcze i w macierzy. Dzięki za info, po prostu nie byłem pewien czy to ze wykres jest dosyć prosty i opada dopiero po 200GB , nie wynika przypadkiem z jakiegoś ograniczenia. Mam jeszcze jedno pytanie ,podłączałeś może dyski pod kontroler SiI3114?? Bo ciekawy jestem, czy będzie lepszy transfer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 U mnie na Intelu ICH8R transfery podobne. Dyski to 2x320GB Barka 7200.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...