Rosti Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) Witam Serdecznie ! Jakieś 3 miesiące temu kupiłem Płytkę Asusa P5K-Deluxe Okazało sie ze komp mi się wyłączał bo płytka pokazywała ze procek ma ~80 oC Zawiozłem kompa do do faceta odpaliłem u niego i o dziwo już było 13 oC :blink: Wiadomo o co chodzi czukja na płycie głównej jest zwalona ( chyba ze ta czujka jest na procku ) Mam nierealne wartości np: Idle = 19 oC Strees= 40 oC Jak w Pokoju mam Temp = 23 oC Będę zakładał WC za jakieś 7 dni i chciał bym abym miał dokładny wgląd na temperaturę chcę porównać przed i po WC jak i jest mi potrzebny dobry pomiar do OC Zastanawiam się czy przyjmą mi płytkę na gwarancję z powodu czujniczka temp ? Chociaż jak na to patrzę z innej strony to procek ma speed mode i na idle ma mnożnik 6x i 2.0 GHz, .... Ale skoro temp pokojowa ma 23 a procek 19 to coś jest nie tak tym bardziej ze to Intel Standard Box :oops: Pozdrawiam i Proszę o Szybką Odpowiedź. Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...