Skocz do zawartości
bambi

Z Amd Na C2d Czy Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad wymianą za mojego AMD 2800Mhz który zrboi i 2900Mhz na 1.45v na 1.5v 2950Mhz ale na razie dałem go na 1.375v i 2800Mhz.

Czy warto odłożyć trochę kasy i kupić core 2 duo e4300 lub e21xx + jakiegoś abita ab9 i zrbobić 3.5-3.8Ghz?

Czy to dużo da?

Tylko trochę dużo by mnie to kosztowało około 400-500zł dlatego pytam czy warto za tą cene czy lepiej poczekać aż wyjdzie coś nowego i te polecą dół?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie podepne pod temat. Warto wymienic to co mam w sigu a konkretnie plyte+proc i przesiasc sie na c2d czyli moze e2160@3ghz i do tego msi albo foxconna? Bo moj procek nie robi nawet 2.5ghz przy napieciu rzedu 1.425! Dalo by to sie odczuc, czy raczej to nie ma sensu? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam cos od siebie.

Mialem

asrock dual sata2 i a64 3200@2,9ghz

2x1gb ddr i 8800gts320

NIe bylem zadowolony z osiagow karty na tym procu ( mialem wczesniej 7600gs)

Chcialem sie przesiasc na 2 jajka, brat ma X2 3600@2,8ghz

I powiem krotko jak zobaczylem jego proca w codziennym uzytku (windows, filmy, muza, net) bylem zawiedziony.

Nie mowiac juz o Super PI:P

Dlatego kupilem to co mam w sigu. W temacie o X2 3600 swego czasu czytalem kilka opini, userow ktozy nie odczuwali roznic po zmianie z A64 itd itd. Cygan21 NAPEWNO odczulbys roznice, imho te 2,4 ghz to troszke malo, jednak twoja grafa tez potworem nie jest.

Jednakoż w przypadku autora tematu i jego 2,8ghz, nie ma sensu taka zamiana, co innego jakbys dopiero na 2 jajka wskakiwał.

Tak jak Paolo pisał zmien grafe, a z prockiem poczekaj do przyszlego roku.

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czyli jak mi się nudzi to odkładać $$ na nową grafe?

Bo tak to chyba już wszystko mam te 2gb ramu przecież starcza dysk w drodze aha jedyne co moge zmienić to buda :D .

A tak przy okazji to kupować np. za 1mis 8800GT za 900zł czy poczekać na G9x ? Bo mi się nie śpieszy w końcu ten 7900GS w miare dobra karta jest wiadomo że nie potwór ale nie jest też mięczakiem :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi