hojrak6 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam Problem wtym ze gdy laptop lezy wylaczony cala noc to np rano juz jest 85% bateri. Dzisiaj go uruchomilem z 2 dniowa przerwa i mial 15%. Nie rozumiem dlaczego bateria schodzi w dol jak jest wylaczony. Pozdawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 A wyłączasz go całkowicie czy tylko usypiasz? W sensie czy pierwsza niebieska dioda miga podczas tego 'wyłączenia'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wylaczam calkowicie, nie znam innego okreslenia wylaczam. Nic sie nie pali. Clakowicie zgasniete wszystkie diody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wylaczam calkowicie, nie znam innego okreslenia wylaczam. Nic sie nie pali. Clakowicie zgasniete wszystkie diody. A jak wylaczasz i jak dlugo masz do czynienia z Vista? Bo domyslny tryb dla tego lapa to hibernacja zamaist wylaczania, niezaleznie czy nasickasz przycisk power nalape, czy przycisk wylacz z menu start (nie licze rozwijanego menu i polecenia "wylacz komputer". Zadna dioda sie w czasie hibernacji nie swieci z tego co wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Mam xp prof sp2 z wszystkimi aktualizacjiami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 przejrzyj opcje zasilania bo rzeczywiście możliwe że domyślnie ma przejście w stan hibernacji. Mój miał podobnie i też się dziwiłem, tyle że na viscie (włączając i wyłączając na klawiszu). A jeżeli dasz start-wyłącz komputer to jest tak samo ? wtedy powinien się całkiem wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanx Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 z bateri prad ulatuje i po jakims czasie nigdy nie bedzie 100% ale po 2 dniach to najwyżej 94-97% powinno być proponuje Ci naladować baterię do pełna wyłączyć lapka z prądu, wyciągnąć baterię z niego i schować do szuflady na 2 dni - jeżeli po włożeniu jej spowrotem i włączeniu na baterii bez kabla zasilania bedziesz miał mniej niż 94%(bo wiadomo, że komputer coś prądu zużyje nim wstanie windows) będzie to oznaczało, że bateria ma wadę konstrukcyjną(np źle zrobione warstwy izolacyjne-przebicie gdzieś miedzy warstwami chemicznymi) i nadaje się do wymiany gwarncyjnej!!! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Witam W manualu na stronie HP do mojego modelu jest napisane: However, a battery in the computer slowly discharges when the computer is off and unplugged from external power. TYlk jak dla mnie w 2 dni do 15% to nie jest SLOWLY. Jutro naladuje na 100% i wypne z laptopa, zobaczymy czy spadnie cos przez 2 dni. Jeszcze taki pytanko poboczne, jak odblokowac w biosie (phenix) zakladke zaawansowane z ustawieniami CPU itp?? Gdzies znalazlem jakies rozne skroty typu ctrl + alt f1/insert/s/ - i to u mnie nie dziala. Edytowane 7 Grudnia 2007 przez hojrak6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...