Skocz do zawartości
spaymer

Msi K9a2 Platinum--wrto Inwestować W Te Mobo--

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę kupić te mobo MSI K9A2 Platinum bo podobno płytka ma wysmienity potencjał do O/C i jest bardzo wydajna i stabilna a czego chcieć więcej!

Więc nasówa sie pytanie czy faktycznie tak jest warto tą płyte kupić pod am2 X2 5600+Windsor

Bo wydawać 650zł to nie gradka i dlatego pytam się was czy mieliście z tą płytą do czynienia.

Musze kupić jakąś płytke bardzo dobrą do O/C i w ogóle stabilną co mi polecacie czy tą mi polecacie!

W mobo będe wkładał 2x1Gb crucial ballistick1066mHz procka 5600+ grafike narazie 8600GTS ale jak wyjdzie to serie9xxx będe chciał władować i chłodzenie Thermalright Ultra-120 Extreme .

Wszystko do kręcenia pujdzie:)

Każda opinia mile widziana!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za trochę więcej masz X38... Kupujesz E1240/60 + super chłodzonko i za około pół roku, może rok wymieniasz na proca 45nm i kręcisz do ok. 4GHz... Dlaczego nie AMD? Bo phenom okazał się być niewypałem. Nawet jeśli AMD naprawi trochę błędów, zwiększy oc do tych 3GHz, to i tak przegraja z intelem który ma przewagę technologiczną. Ufff... To chyba tyle...

Jeśli szukasz jakiejkolwiek przewagi chipsetu AMD nad X38, to taką może być możliwość pracy 4 kart w Crossfire... Ale to tylko dla bogatych, którzy nie mają co robić z kasą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi