spaymer Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam! Chcę kupić te mobo MSI K9A2 Platinum bo podobno płytka ma wysmienity potencjał do O/C i jest bardzo wydajna i stabilna a czego chcieć więcej! Więc nasówa sie pytanie czy faktycznie tak jest warto tą płyte kupić pod am2 X2 5600+Windsor Bo wydawać 650zł to nie gradka i dlatego pytam się was czy mieliście z tą płytą do czynienia. Musze kupić jakąś płytke bardzo dobrą do O/C i w ogóle stabilną co mi polecacie czy tą mi polecacie! W mobo będe wkładał 2x1Gb crucial ballistick1066mHz procka 5600+ grafike narazie 8600GTS ale jak wyjdzie to serie9xxx będe chciał władować i chłodzenie Thermalright Ultra-120 Extreme . Wszystko do kręcenia pujdzie:) Każda opinia mile widziana! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Za trochę więcej masz X38... Kupujesz E1240/60 + super chłodzonko i za około pół roku, może rok wymieniasz na proca 45nm i kręcisz do ok. 4GHz... Dlaczego nie AMD? Bo phenom okazał się być niewypałem. Nawet jeśli AMD naprawi trochę błędów, zwiększy oc do tych 3GHz, to i tak przegraja z intelem który ma przewagę technologiczną. Ufff... To chyba tyle... Jeśli szukasz jakiejkolwiek przewagi chipsetu AMD nad X38, to taką może być możliwość pracy 4 kart w Crossfire... Ale to tylko dla bogatych, którzy nie mają co robić z kasą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...