falar Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Mam taki "problem". Core temp pokazuje mi temperaturę rdzeni na poziomie 17-19 stopni na boxowym chłodzeniu przy ok 1750 RPM wiatraka na procu (speedfan). Procesor to c2d e6550 nie kręcony. Wszelkie funkcje typu EIST wyłączone,a na kompie zwykły użytek (firefox, gg, winamp, antivirus). Czy to jest normalna temp, czy coś nie tak z czujnikiem? Bo bios pokazuje mi podobne temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 http://www.alcpu.com/CoreTemp/ Instrukcja - odpalamy po zaladowaniu systemu, wlaczamy Orthosa i patrzymy po godzinie na jakim poziomie utrzymuja sie odczyty rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falar Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 No właśnie z Orthosem mam taką dziwną rzecz, ze po 20 minutach za każdym razem jakiś dziwny cichy pisk zaczyna dochodzić z kompa (płyta MSI p35 neo2-fr) jak pisałem w temacie o płycie, to nikt nie odpowiedział, co to może być. Ale po tych 20 minutach, to widziałem juz ok 30-34 stopnie na rdzeniach (i mniej więcej tak to się trzymało), ale ze wzgledu na ten dziwny dźwiek wyłączałem orthosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Cewki zasilania potrafia zaczac grac. Pogrzeb na forum zeby sie upewnic co do metodologii sprawdzania i pozbywania sie piskow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Mam taki "problem". Core temp pokazuje mi temperaturę rdzeni na poziomie 17-19 stopni na boxowym chłodzeniu przy ok 1750 RPM wiatraka na procu (speedfan). Procesor to c2d e6550 nie kręcony. Wszelkie funkcje typu EIST wyłączone,a na kompie zwykły użytek (firefox, gg, winamp, antivirus). Czy to jest normalna temp, czy coś nie tak z czujnikiem? Bo bios pokazuje mi podobne temp. Używasz CoreTemp 0.95.4beta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...