Skocz do zawartości
falar

Temperatura Procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki "problem". Core temp pokazuje mi temperaturę rdzeni na poziomie 17-19 stopni na boxowym chłodzeniu przy ok 1750 RPM wiatraka na procu (speedfan).

Procesor to c2d e6550 nie kręcony. Wszelkie funkcje typu EIST wyłączone,a na kompie zwykły użytek (firefox, gg, winamp, antivirus). Czy to jest normalna temp, czy coś nie tak z czujnikiem? Bo bios pokazuje mi podobne temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie z Orthosem mam taką dziwną rzecz, ze po 20 minutach za każdym razem jakiś dziwny cichy pisk zaczyna dochodzić z kompa (płyta MSI p35 neo2-fr) jak pisałem w temacie o płycie, to nikt nie odpowiedział, co to może być. Ale po tych 20 minutach, to widziałem juz ok 30-34 stopnie na rdzeniach (i mniej więcej tak to się trzymało), ale ze wzgledu na ten dziwny dźwiek wyłączałem orthosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki "problem". Core temp pokazuje mi temperaturę rdzeni na poziomie 17-19 stopni na boxowym chłodzeniu przy ok 1750 RPM wiatraka na procu (speedfan).

Procesor to c2d e6550 nie kręcony. Wszelkie funkcje typu EIST wyłączone,a na kompie zwykły użytek (firefox, gg, winamp, antivirus). Czy to jest normalna temp, czy coś nie tak z czujnikiem? Bo bios pokazuje mi podobne temp.

Używasz CoreTemp 0.95.4beta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi