Spawacz Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Siemka Postanowilem wymienić mojego 3000+@2,7 na x2 4200+. Wrzuciłem go do kompa, przeinstalowałem systemik na świerzytki i zacząłem podkręcać. Stabilność sprawdzałem za pomocą SuperPI no i co.... 1M obliczał mi ponad 1 minutę!!! bez podkręcania, a jak wykrzesałem z niego 2750Mhz (bez zmieny napięcia) to zszedł do 54sekund Kurde co jest nie tak ??? Mój 3000+ na 2700Mhz obliczał super pi 1m w 32 sekundy Proszę o pomoc. Pozdrawiam. :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Swiezy jak juz. Pozatym wszystkie latki na xp i sterowniki zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 TAK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 amd dual core optimizer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Też. Podbudowalo mnie to, że w cinebench 2003 32bit wychodzi rozsądny wynik bo 36sekund. Tylko co jest nie tak z tym super pi :/ Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Spawacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 nowy system zainstalowałeś na stary czy zrobiłeś format ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 No ludzie nie róbcie sobie jaj. Jak chcecie pisać aby nabijać sobie posty to nie piszcie, przecież napisałem że świeży system. Czekam na konkrtne pomysły czamu tak się dzieje. Poza super pi wszystko funkcjonuje jak należy :-P. Może miał ktoś taki problem i go już rozwiązał ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Sprawdz dysk czy jest UDMA, bo SPi korzysta intenswnie z dysku, drugie to sterownik CPU. Swierzy system nie jest jednoznaczne z formatem dysku (przykladowo pofragmentowany plik stronicowania moze dawac taki efekt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...