Skocz do zawartości
Sysak

Grim Fandango

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Zawsze chciałem zagrać w tą wspaniałą gierkę, ale nigdy przedtem mój Angielski nie był na wystarczającym poziomie. Teraz kiedy w końcu w dobie XP SP2 i wielordzeniowych procków mogę ją (chyba) zrozumieć, ta nie chce współpracować. :cry: Po wgraniu patcha niby działa normalnie. Uruchamia się, widzę intro, ale po dwóch minutach filmik zawiesza się zawsze w tym samym miejscu:

Dołączona grafika

Jeśli próbuję pominąć intro gra zawiesza się od razu tak, że mam czarny ekran z samym kursorem i nie mogę zrobić nic oprócz resetu. Nie wiem co robić, bo według różnych stron gra powinna normalnie działać pod XP. Co do tego komunikatu "instrukcja spod..." to rzadko trafia mi się on też w innych programach i jeśli się pojawia, to też zawsze w tym samym miejscu danego programu. Wie ktoś co mogę próbować na to poradzić? Będę cholernie wdzięczny za pomoc.

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze taka niby glupia sugestiaie, ale warto od czegos zaczac ;) Sprobuj przestawic zgodnosc aplikacji z Win98/SE, moze cos pomoze...

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co robić, bo według różnych stron gra powinna normalnie działać pod XP.

Wygląda to na Vistę a nie XP z SP2.

Skin mam identyko na Xp wiec to moze byc jedynie kwestia estetyki :> Zobacz może ostatniego patcha do GF.

Ziom, podeslij mi tego skina, podziekowal ;]

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...też miałem podobnie, troszkę w innym miejscu. Jedyne wyjście - poszukać paczki save-ów i przeskoczyć jeden szczebelek. Losowe wyczhodzenie do pulpitu w niektórych miejscach to norma - częso saveować, innego wyjścia nie ma. Patch - to oczywiście ten "Xp", bez niego nie przejdziesz zagadki w windzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do trybu zgodności to oczywiście próbowałem, ale nie ma żadnej różnicy. System mam XP SP2, ale to taka specjalna wersja i stąd ten wygląd... ;-)

Poczytam te topiki, które mi podrzuciliście i popróbuję tych porad. Wielkie dzięki.

jak się nie uda, to spróbuję jeszcze na laptopie zainstalować. Może tam ruszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi