Skocz do zawartości
guliwer23

Brak Obrazu, Zwis?komp Nie Rusza !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam powazny problem, nie potrafie znalesc rozwiazania. Kiedy wlaczam komputer nie slychac zadnego pojedynczego pikniecia w glosniku tak jak dzieje sie to zazwyczaj,zaden obraz nie pojawia sie na monitorze (pozostaje w trybie uspienia).Slychac ze dysk startuje.Kiedy podlaczony jest naped dvd to jest tak jakby sie zacial przy odczytywaniy pl. Jak odłacze naped dvd nic sie nie dzieje, wlaczam zasilanie i nic diody na pl gl sie pala natomiast diody 2 na karcie grafiki (znajdujace sie kolo wejscia na zasilanie)raz sie pala a raz nie.Raz nawet udalo mi sie go uruchomic wszedl do biosu i zwis w 1 menu potem juz nawet nie wszedl do biosu. Rozlozylem i zlozylem komputer ponownie i ten sam efekt,powymienialem kable laczace dyskt wtardy i naped z pl gl,Probowalem uruchomic komputer bez podlaczonego dysku i napedow nic.Prosze o rade bo juz nie mam pomyslu co zrobic aby komputer zaczal działać.Moja konfiguracja:

AMD Opteron x2 3200 toledo

Asus - A8R32 - MVP chipset ati 3200

2 x 1 GB G.Skill 4000 HZ

Radeon X1900XT

120 GB WD ATA

120 GB Hit SATA

zasilacz ENERMAX 480

monitor - LG Flatron

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zmagałem sie swego czasu z podobnym problemem - brak obrazu na monitorze i żadnych pisków z głośnika. Szukałem w internecie jakiś informacji i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Najczęściej pojawiały sie opinie, że to albo proc albo plyta.

Jedynym sensownym rozwiązaniem jest przetestowanie części na sprawnym sprzęcie :sad: Najpierw zacząłbym od zasilacza.

Edytowane przez endo99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zmagałem sie swego czasu z podobnym problemem - brak obrazu na monitorze i żadnych pisków z głośnika. Szukałem w internecie jakiś informacji i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Najczęściej pojawiały sie opinie, że to albo proc albo plyta.

Jedynym sensownym rozwiązaniem jest przetestowanie części na sprawnym sprzęcie :sad: Najpierw zacząłbym od zasilacza.

chyba dyski mu się kręcą...

zasilacz na 98% sprawny

wyciągnij grafe, odłącz wszystkie napędy, zostaw tylko pamięć i procek na płycie i zrestartuj bios...

podaj efekty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi