Gość X1950Pro Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Witam wszystkich, Mam takie zapytanie, posiadam zasilacz Delta 350W oraz kartę graficzną X1950Pro na PCIe. Niestety, ale kabel PEG z zasilacza jest za krótki, aby podłączyć go do karty, skorzystałem zatem z załączonej przejściówki molex na PEG. Moje pytanie brzmi następująco, czy muszę podłączyć dwa molexy, czy tylko jeden wystarczy? Problem polega na tym, że zasilacz posiada tylko 3 molexy i jeden jest dzielony na napęd DVD i kartę, to chyba nie powinna przeszkadzać? W każdym razie proszę ustosunkować się do mojego pierwszego pytania, nigdy nie miałem karty z dodatkowym zasilaniem, a szukam już po googlach info i nic nie piszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Możesz podłączyć pod jednego molexa, zwieksza to nieco ryzyka utleniania sie styków, ze względu na wysokie nateżenie, ale w sumie powinno starczyć. Ja dziś np dostałem hd3850 ,który ma jako dodatek przjściówkę złożoną tylko z jednego molexa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...