Skocz do zawartości
gaz

Northbridge na NForce2...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytankow: :)

Czy rzeczywiscie jest taki goracy? Czy wogole cala plyta na NF2 jest faktycznie mocno sie grzejaca?

Jak jest przy FSB 133 a jak przy 200Mhz , faktycznie goracy?

Czy ktos z was dzialal na podkreconym FSB na NF2 bez wyjacego wiatraka na Northbridgu?

Czy radiator Zalmana na NB zalatwilby sprawe?

Pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zalozylem Zalmana ZM-NB32J na NB i po klopocie. Komp spoko chodzi na FSB=200 (reszta jak w podpisie). Na SB dalem oryginalny radiatorek Epoxa.

Teraz mam 31stC na NB, max co widzialem to 33stC

Polecam Zalmana :!: :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..qrcze, czym kleicie te radiatory? ktos pisal mi ze tasma termoprzewodzaca i moze je w razie potrzeby odkleic (i wszystko jest jak bylo). tylko ze ciezko ta tasme dostac. w zasadzie nie udalo mi sie nigdzie jej znalezc. kleje mozna w necie kupic ale czy jak przykleje thermopoxem to bede mogl pozniej oderwac bez wiekszych wrazen (tak ktos mi na forum tasme reklamowal) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Na SB dalem oryginalny radiatorek Epoxa.

...

kurde, mi sie nie miesci. dam drugiego zalmana chyba, nie chce tego ciac, a tak nie wchodzi. szkoda mi tylko troche kasy

dymy jak masz starsza plyte po gwarancji, to przyklej cos na stale. jakis radiator od celerona starego. co Ci szkodzi? a jak gwarancja, to nie wiem. Thermopox chyba wcale nie puszcza. Nie masz dziurek w plycie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Na SB dalem oryginalny radiatorek Epoxa.

...

kurde, mi sie nie miesci. dam drugiego zalmana chyba, nie chce tego ciac, a tak nie wchodzi. szkoda mi tylko troche kasy
Faktycznie musialem podszlifowac troszeczke radiatorek, bo o cos tam zahaczalo :? Teraz wszystko smiga jak nalezy

dymy A po co kleic? sa dziury na plycie, mozna przyczepic zapinkami, tylko paste pod spod dac.

Chyba nie kazda plyta ma dziurki przy SB, choc na NB wieszosc ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...