Skocz do zawartości
Gessle

Athlon 64 X2 Dual Core 5200 Am2 - Jaka Plyta Bez Podkrecania?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje w miare taniej plyty glownej (do 300zł, choc mam nadzieje ze tacy specjalisci jak Wy poleca cos tanszego:) ) do procka Athlon 64 X2 Dual Core 5200 AM2.

Poszperałem po forum i wyglada na to, ze DFI Infinity jest wielce ok, ale odstrasza mnie od niej glosny wentylator. Zreszta nie bede za bardzo podkrecal (jesli w ogole bede), wiec chyba spokojnie moge wziac cos innego, tylko co?:)

Mam jeszcze jedno pytanie: otoz czytalem ze niektore RAMy, szczegolnie te tansze, nie nadaja sie do platform AM2, czy ktos moglby rzucic na to troche wiecej swiatla?:) W szczególności jesli chodzi o DDRII 2x1GB 800MHz DUAL CHANNEL, bo takie planuje zakupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile kosztuja takie wiatraczki? i gdzie moge je dostac (szczerze mowiac nie wiem jak one sie fachowo nazywaja, o ich istnieniu dowiedzialem sie pare godzin temu)?

Jednak, mimo wszystko wolalbym cos bez wiatraka, mniej problemow, zachodu i taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w plycie jest normalny wiatrak, wiec niby ten radiator bedzie w stanie z powodzeniem go zastapic? nie jestem zbytnim specjalista wiec dokladnie nie wiem jak zrobic przeciag :) i czy jak wsadze tam ten radiator to bedzie jeszcze miejsce na radeona x1950pro?

mimo wszystko wolalbym poznac jakas Wasza propozycje z chlodzeniem pasywnym.

Edytowane przez Gessle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w plycie jest normalny wiatrak, wiec niby ten radiator bedzie w stanie z powodzeniem go zastapic? nie jestem zbytnim specjalista wiec dokladnie nie wiem jak zrobic przeciag :) i czy jak wsadze tam ten radiator to bedzie jeszcze miejsce na radeona x1950pro?

mimo wszystko wolalbym poznac jakas Wasza propozycje z chlodzeniem pasywnym.

Proszę...

http://www.allegro.pl/item280001881_therma..._hr_05_sli.html

Pasywne...;]

Nic tańszego pasywnego nie znajdziesz ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy te kingstonki to się w ogóle podkręcają? na ile pójdzą na 5tkach i czy na ileś w ogóle pójdą na 4kach?

na NB mam pocięty radiator z socketA, to samo na grafie - trochę z tym jazdy było ale jest zimniutko i cichutko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec czy moglby ktos polecic w miare dobra plyte z pasywnym chlodzeniem pod ramy 800mhz? nie zalezy mi na podkrecaniu, liczy sie jedynie cisza i (w miare) niska temperatura :) czytalem gdzies, ze oba ostatnie warunki spelnia asus m2n, ale czy na penwo jest to dobry wybor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi