Skocz do zawartości
b3herith

Nagrywarka Dvd Ata

Rekomendowane odpowiedzi

Więc z Pioneer'em mam pośrednio styczność, gdyż posiadam ASUS 1608P3S, który jest tym samym co Pioneer 111 (nawet na takiego da się go przerobić, a nawet więcej - dodać mu LabelFlash).

Jeśli chodzi o jakość zapisu - bardzo dobra. Lubi płytki SONY AccuCore (+). Moje Playstation 2 też jest zadowolone z jakości nagranych płyt :)

Jedyne co bym zmienił w mojej nagrywarce to poziom generowanego hałasu ... jak się rozkręca to potrafi wyć :)

Jeśli 112D jest równie dobra to mogę polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tego samsunga. Sam go mam i wybierałem spośród wielu innych. Opierałem się na wielu testach, tematach na forum specjalistycznych serwisów i wybrałem własnie Samsunga. Nagrywara jest cicha, ma znakomitą korekcję błędów. Jest idealnym rozwiązaniem jako napęd którego głównym zadaniem byłby odczyt płyt zarówno DVD jak i CD. Do dobrej jakości nagrywania potrzebuje lepszych nośników (Verbatimy są ok).

Jeśli nagrywasz dużo na niekoniecznie dobrej klasy nośnikach to weź Pioneera, ale licz się z gorszą korekcją i wyższą głośnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samsung SH-S182Ma co o tym myslicie ?

a czemu nie chcesz kupic Samsunga SH-S203J mam S203B to samo tylko na Sata i imho niezła nagrywarka looknij w temat o nagrywarkach Sata tam masz testy. Mysle że na dzień dzisiejszy nie warto juz brać S182 chyba że masz na oku uzywkę z allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry chodziło mi o model SH-S202J , jest on na EIDE ale poszperałem dokładniej w necie i nie jest wiadomo czy nagrywa tak samo dobrze jak S203B , ma troche inną płytkę w sumie ale nie jestem pewien czy róznica tkwi tylko w interfejsie. Więc lepiej nie brac w ciemno. A więc jak koelga wyżej napisał wcześniejszy model Samsunga 183 lub i co do tego jestem pewien LG H42/44 na Pata na chipsecie Renesas takim jak w mojej ukochanej H62N :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyy :| nigdzie nie moge dostac tych modeli :( w moim miescie jakies cuda sie dzieja.A wiec moze: kupno jakiego napedu bedzie najoptymalniejsze, z tych obecnych ata na rynku. ?

Moze samsung S202H ?

Edytowane przez b3herith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi