SinRock Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Szukam zestawu za małą kasę z którego da sie w miarę dużo wycisnąć po OC. Jako, że nie siedze w tym temacie sprzetu od jakiegoś roku proszę o rade i ewentualne sugestie co zmienić, by zamknąć sie w kwocie ok 850zł. :) Mój zestaw wyjściowy to: Procesor: Dual Core E2180 Płyta: ASUS P5N-E Ram PATRIOT DDR2 LLK DUAL 2x1GB Dodam ze nie potrzebuje SLi, ram obowiązkowo 2x1gb. Co o tym sądzicie, co byście zmienili? Dla dociekliwych zasilacz to Tagan 380W, dysk Segate 500GB. :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 E2140 Foxconn p35a A-Data Vitesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 bardziej bym się skłaniał ku e2160 ... chociaż jeśli e2140 to będzie selekt to OK. Po prostu jeśli chodzi o sklepowe sztuki to e2160 ma dożo większą szansę na 3GHz na sensownym (niskim) napięciu niż e2140, a e2180 to już przepłacanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 e2160@OC Płyta: Foxconn P35A-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 bierz E2160 selekta i MSI Neo2- FR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Podobnie jak wyżej, czyli: E2160 Foxconn P35A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 E2160 + Abit IP35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 co do płytki to imo w/w Foxconn/Abit, bo to MSI-zabawa ze zworkami ;) ( chodzi o to ze moga zaistniec pewne problemy ;] ) co do proca to ja brałbym E2140... ja takiego kupiłem i na sztuke nie narzekam ->>sig ;D P5N-E nie bierz bo po pierwsze ma 3fazy zasilania procka, chipset grzeje sie jak lolOMGwtf temp radiatorka osycluje w stresie po oc na poziomie ~75+ °C bez nawiewu co strasznie grzeje również proca ( no i jakby nei bylo potrzebne jest na nia dodatkowy nawiew bo ta temp nie wplywa pozytywnie na stabilność tej mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ok to co do płyty jestem juz pewien, Foxconn P35A. Procek e2140 albo e2160... to teraz co z Ram-em? Stolara poradził A-Data Vitesta ale z tego co widze sa one raczej trudno dostępne, pozatym nie kazda sztuka chce sie dobrze kręcić. Może znalazła by się jakaś alternatywa dla tego ramu?:> Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Jeśli Cię stać to dołóż do E2160. A co do ramu to spróbuj go poszukać np. na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Stolara poradził A-Data Vitesta ale z tego co widze sa one raczej trudno dostępne, pozatym nie kazda sztuka chce sie dobrze kręcić.Ram można wyrwać na allegro i jest dużo aukcji. A poza tym ram nie zablokuje Cię w OC CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Powiedzcie mi jeszcze prosze dwie rzeczy, czym sie różni: A-data Extreme Plus od A-Data Extreme Edition? i FOXCONN P35A od FOXCONN P35A-S? :) EDIT: Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czy zamiast tego Foxconna nie lepiej było by kupić DFI Bloody Iron? Płyta pare zł droższa, ale wydaje mi sie, ze DFI to mimo wszystko DFI B-) Ponoć jednym z mankamentów jest słaby dźwięk, jednak nie jest to problem bo używam zewnetrznej karty dźwiękowej. :unsure: Edytowane 10 Grudnia 2007 przez SinRock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Model P35A różni się od P35A-S tym, że posiada o dwa porty SATA mniej oraz nie posiada portu FireWire. Co do Fox vs DFI kwestia fanboystwa ;] ja wybrałbym Foxa. Chociażby za chłodzenie sekcji zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...