Sens Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Mam pytanie dotyczace polecania net view w cmd. Przez pewien czas polecenie to spokojnie dzialalo i moglem widziec komputery w sieci i NAGLE po wpisaniu tego polecenia pokazuje mi juz tylko moj komputer- tylko czemu? Dodam, ze na innych kompach nikt nic nie robil, a i ja nic nie robilem(?). Co zrobic abym mogl ponownie widziec siec, wysylac komunikaty przez poslanca itp.? Dodam, ze przez pulpit zdalny moge sie spokojnie wbijac. Siec jest przez router d linka i jest w niej 17 kompow (szkola). A ynformatycy uczacy w pomaturalnym studium nie wiedza ocb :wink: Drugie pytanie dotyczy czemu u mnie w domu na 3 kompach z xp w w sieci, dziala polecenie net view ALE nie moge wylaczyc zadnego kompa, napisac wiadomosci przez poslanca (a jest aktywny), czy tez polaczyc sie przez pulpit?? Moze to sa banalne problemy jednak mnie to irytuje.... Z gory dzieki za pomoc. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuo Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 cos takiego znalazlem: http://banita.pl/konf/smbprzegwin311.html pewnie i tak nie pomoze, no ale... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...