macin Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Jak w temacie. Mam do pocięcia dość pokaźnych rozmiarów radiator (3szt.:) : http://allegro.pl/item279929738_radiator_f...z_kod1274_.html Na GPU będzie Prison Pro V2 GPU. Jakie są wasze doświadczenia z montażem radiatorów na pamięci i zasilanie grafiki? Dać na taśmę 3M, a może klejem termo-przewodzącym Zalmana 2 składnikowym (posiadam), czy może posmarować AS5 i po bokach dać kropelkę dla sklejenia? Co lepiej będzie przewodzić ciepło i mocno trzymać? Karta to 8800gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) ja zawsze taśmy 3m używam - przynajmniej później można bez większych problemów odkleić i nie zostaje żaden ślad. Chociaż taki duży radiator raczej lepiej klejem zalmana, żeby była pewność że nie odpadnie. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez Iwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 pewnie lepiej dac Klej Zalmana albo AC (tez chyba ma juz w ofercie) ale na kiego diabla takie wielkie radiatory na pamieci w 8800gt ? az tak ci sie to nagrzewa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 pewnie lepiej dac Klej Zalmana albo AC (tez chyba ma juz w ofercie) ale na kiego diabla takie wielkie radiatory na pamieci w 8800gt ? az tak ci sie to nagrzewa ? no dopiero z roboty i mogę pisać. Jak potnę do wymiarów kostek to już nie będą takie wielkie. No są trochę wysokie, ale i to można ściąć. Poza tym takie mam w domu i szkoda by było kupować mikro radiatory:) Chyba zrobię tak: AS5 na pewno ma najlepsze przewodzenie ze wszystkich sposobów. Więc przesmaruję AS5 a po bokach w kilku miejscach dam odrobinkę kleju. Może to wypali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...