Skocz do zawartości
macin

Klej, Taśma Czy Kropelka?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Mam do pocięcia dość pokaźnych rozmiarów radiator (3szt.:) :

http://allegro.pl/item279929738_radiator_f...z_kod1274_.html

Na GPU będzie Prison Pro V2 GPU.

Jakie są wasze doświadczenia z montażem radiatorów na pamięci i zasilanie grafiki? Dać na taśmę 3M, a może klejem termo-przewodzącym Zalmana 2 składnikowym (posiadam), czy może posmarować AS5 i po bokach dać kropelkę dla sklejenia? Co lepiej będzie przewodzić ciepło i mocno trzymać?

Karta to 8800gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zawsze taśmy 3m używam - przynajmniej później można bez większych problemów odkleić i nie zostaje żaden ślad.

Chociaż taki duży radiator raczej lepiej klejem zalmana, żeby była pewność że nie odpadnie.

Edytowane przez Iwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie lepiej dac Klej Zalmana albo AC (tez chyba ma juz w ofercie)

ale na kiego diabla takie wielkie radiatory na pamieci w 8800gt ?

az tak ci sie to nagrzewa ?

no dopiero z roboty i mogę pisać.

Jak potnę do wymiarów kostek to już nie będą takie wielkie. No są trochę wysokie, ale i to można ściąć. Poza tym takie mam w domu i szkoda by było kupować mikro radiatory:) Chyba zrobię tak:

AS5 na pewno ma najlepsze przewodzenie ze wszystkich sposobów. Więc przesmaruję AS5 a po bokach w kilku miejscach dam odrobinkę kleju. Może to wypali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi