Skocz do zawartości
izar

Dysk Pod Sata

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mam już dosyć stary dysk 80 GB , chcę kupić Samsunga 200 GB Sata, moja płyta ma wejścia ATA i SATA. Ale nie chcę usuwać starego dysku, tylko zainstalować SATA Samsunga i na nim mieć parę gier, np. FSX-a który zajmuje bardzo dużo miejsca.

W związku z czym mam pytanie, czy może być na jednym dysku ATA zainstalowany system operacyjny XP, a na drugim SATA gra i czy to będzie chodzić? Czy to się nie pogryzie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko będzie ze sobą grało, jednak polecałbym zrobić coś takiego: system + programy "użytkowe na tej 80GB + ew na niej muzyka itd ( wszystko co nie wymaga od dysku dużej ilości MB/s ;) ) a na tym drugim nowym gry+swap file.

bierz WD 250-320GB AAKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko będzie ze sobą grało, jednak polecałbym zrobić coś takiego: system + programy "użytkowe na tej 80GB + ew na niej muzyka itd ( wszystko co nie wymaga od dysku dużej ilości MB/s ;) ) a na tym drugim nowym gry+swap file.

bierz WD 250-320GB AAKS

Dzięki za fachową i szybką poradę, tego oczekuje się od forum.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polece dyski seagate-pojemność 250-320, zależy ile potrzebujesz.

Chyba zdecyduje się na jednotalerzówkę samsunga 160 GB, chodzi mi o niski pobór prądu. W przyszłości może zainwestuje w kartę grafiki GF 8800 z tej nowej serii, a to cholerstwo już dużo bierze i chociaż zasilacze silvera należą do markowych to nie chcę tej 420-setki przesilać.

A tak przy okazji, dużo ten twardziel weźmie mocy?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi