izar Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 witam Mam już dosyć stary dysk 80 GB , chcę kupić Samsunga 200 GB Sata, moja płyta ma wejścia ATA i SATA. Ale nie chcę usuwać starego dysku, tylko zainstalować SATA Samsunga i na nim mieć parę gier, np. FSX-a który zajmuje bardzo dużo miejsca. W związku z czym mam pytanie, czy może być na jednym dysku ATA zainstalowany system operacyjny XP, a na drugim SATA gra i czy to będzie chodzić? Czy to się nie pogryzie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 wszystko będzie ze sobą grało, jednak polecałbym zrobić coś takiego: system + programy "użytkowe na tej 80GB + ew na niej muzyka itd ( wszystko co nie wymaga od dysku dużej ilości MB/s ;) ) a na tym drugim nowym gry+swap file. bierz WD 250-320GB AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 wszystko będzie ze sobą grało, jednak polecałbym zrobić coś takiego: system + programy "użytkowe na tej 80GB + ew na niej muzyka itd ( wszystko co nie wymaga od dysku dużej ilości MB/s ;) ) a na tym drugim nowym gry+swap file. bierz WD 250-320GB AAKS Dzięki za fachową i szybką poradę, tego oczekuje się od forum. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Przy 2GB wylaczayl bym juz swapa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 A ja polece dyski seagate-pojemność 250-320, zależy ile potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 A ja polece dyski seagate-pojemność 250-320, zależy ile potrzebujesz. Chyba zdecyduje się na jednotalerzówkę samsunga 160 GB, chodzi mi o niski pobór prądu. W przyszłości może zainwestuje w kartę grafiki GF 8800 z tej nowej serii, a to cholerstwo już dużo bierze i chociaż zasilacze silvera należą do markowych to nie chcę tej 420-setki przesilać. A tak przy okazji, dużo ten twardziel weźmie mocy? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 No to 160 od seagate też ma jeden talerz :P Z 20-40W przedział, nie więcej chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...