Skocz do zawartości
mikaelus

Wyprawy rowerowe

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jestem ciekaw czy jeździcie na bike'u i czy są to tylko przejażdżki raz na tydzień czy organizujecie jakieś większe wypady.

Mi wpadł jakiś czas temu pomysł sporej wyprawy zagranicznej do Barcelony (połowę trasy rowerem, reszta czym się da :)) - czy robiliście już sobie tak długie wypady? (ja planuję taką "wycieczkę" za rok, dwa min.).

Sporo ciekawych rzeczy można znaleźć na necie - największe wrażenie zrobiły na mnie wyprawy dwóch kumpli - www.atlantis.gliwice.pl - prawdziwi zapaleńcy :)

To jak? Jeździcie zagranicę? A może pedałujecie po Polsce? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od dawna jezdze na biku-goraku. w zasadzie przez wiekszosz czasu skakalem , downhilowalem i takie tam , ale od jakiegos czasu chodzi za mna wyjazd za granice taki ok 1500km. mysle o szwecji zeby w miedzy czasie polowic [/size]big ryby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie fajna to firma ,ale troche drogawa. ja szosy nei chce,nie dla mnie to , nie pewnie sie czuje na takim biku. dzisiaj bylem w sklepie gdzie kidys pracowalem i oglodalem wlasnie oponki 26 na szoske. chyba zostane przy sprintach michelina (jesli chodzi o szose oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada ze to jedna z moich ulubionych firm i staram sie byc jej wierny na ile to mozliwe w naszych realiach, a szosowka przydalaby sie chocby po to zeby smignac do Ostravy po czesci do gorala , czeka mnie wymiana opon, kasety, lancucha a w Czesji najtaniej i najlepszy wybor.

BTW widze ze z jakis powodow wybierasz tanszych producentow (ECS)

Ja strasznie lubie miec dobry sprzet chocbym potem mial przez 3 miechy wpieprzac chleb ze smalcem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW widze ze z jakis powodow wybierasz tanszych producentow (ECS)

Ja strasznie lubie miec dobry sprzet chocbym potem mial przez 3 miechy wpieprzac chleb ze smalcem  :D

kompem to ja zajolem sie stosunkowo nie dawno i rzeczywiscie ECS jest na tyle tani ze nie oplacalo mi sie go kupowac (powyzej szyny 110 na chwile obecna sprzet nie jest stabilny,a proca mam na minimum133) co do bikow to tez lubie dobre firmy i takie gadzety tez nabywam w miare mozliwosci , ale w specjalizedzie oprocz oplat za dobry sprzet placi sie tez za firme ,a na to mnie nie stac. a tak z ciekawosci sie zapytam na czym teraz jezdzisz. :?: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To maszynka zrobiona przezemnie na ramie Specialized S-Works M4 FSR-XC '00 + Manitou X-Vert '98 (lekko tunningowany) naped+hamulce XTR kola na piastach shimano XT+XTR, rafki Mavic 217+521 szprychy DT opny Specialized Comp kevlar 2.2 , sztyca Thomson Elite , cala reszta stuffu tez Specialized-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo duzo keszu łoisz albo rzeczywiscie chleb ze smalcem wcinasz :D . ja mam sprzet gorszy :cry:

ale teraz nie jezdze az tak duzo wiec nie potrzebuje lepszego . jak mozesz to napisz cos

wiecej o Ostrawie(fajowo masz gory pod nosem),wiem tyle ze chlopaki wyskakuja tam po amory

i ramy,ale o pozostalych duperelkach nic . o ile jest tam taniej porownujac ceny sklepowe

i czy oplacalo mi sie tam pojechac ,biorac pod uwage ze czesci mam w cenach hurtowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie jak ceny ?

Mikaleus widzę, że poważnie myślisz.

Aktualnie rower mam zepsuty, i tak to stary szrot :lol: . Ale przemieszczać się bardzo lubię, szczególnie szybko po ostrych zakrętach. Standartowa trasa, z Gdańska do Sopotu przez las i powrót przez deptak to ponad 40 km, w upały coś wspaniałego... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w sesonie staram sie codziennie powyzej 30 km robic :P to malutko dla szosowców, ale jezdze crossowo, freeride'owo po puszczy bukowej, jest cza na max, tylko moja machina nienadaje sie na szose :( z oponami 2,35 cala zmorduej sie przed przeejchaniem granicy :D, ostatnio duzo zainwestowalem w ten rower i niemiał bym kasy na jakiegoś szosowca, no chyba ze bym kuopił jakieś oponki dobre na asfalt załozyl ..., mam ejszcze pytanie, jak by sie jachało przeciez nei autostradami ? :D

a co myślelibyscie, o wycieczce na bornholm, moj kuzyn był, podobno czad, dojezdzasz na wybrzerze do promu, i potem przejazdzki pomiasteczkach, po plazy - mniam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem dawno temu diamondbacka z osprzetem lx-xt, manitou olejowo powietrzny, ceramika itd, ale na maratonie w szklarskiej porebie (no z 4 lata temu) tak sie rozje.bale.m ze skasowalem polowe sprzetu (sam amor kosztowal ze 2kafle) i wiecej nie jezdze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zawsze duzo jezdzilem na rowerze dopoki mi go nie ukradli. gnoje.

ale w ta wiosne planuje kupic cosik tak do 3 tysiaczkow, miloby bylo

miec w tym tarcze przod i tyl. musze sie porozgladac na rynku za sprzetem.

a jak juz bede mial to napewno jakis malo ;) ambitny plan sie wykona....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo duzo keszu łoisz albo rzeczywiscie chleb ze smalcem wcinasz.

Ostatnio sporo go wcinam ale z innych powodow , keszu wcale duzo nie loje do tego roweru dochodzilem droga ewolucji przez jakies 5 lat, zaczynalem od jakiegos makrokeszowego rzecha.

bylem tylko w kilku sklepach w Ostravie i mozna oszalec jaki tam jest wybor kultowych czesci w niezlych cenach.

Kupic mozna najprzerozniejsze rzeczy , piasty Chris King , kompletny stroj zjazdowy FOX-a szyty dla Specialized-a potezny wybor amortyzatorow i akcesoriow wszelkich + doskonale komponenty czeskiej produkcji np. boostery RB Design (slowackie) cos pieknego!

RB Design robi tez klamki do hamulcow hydraulicznych.

And many many more albo i wicej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo duzo keszu łoisz albo rzeczywiscie chleb ze smalcem wcinasz.

Ostatnio sporo go wcinam ale z innych powodow , keszu wcale duzo nie loje do tego roweru dochodzilem droga ewolucji przez jakies 5 lat, zaczynalem od jakiegos makrokeszowego rzecha.

bylem tylko w kilku sklepach w Ostravie i mozna oszalec jaki tam jest wybor kultowych czesci w niezlych cenach.

Kupic mozna najprzerozniejsze rzeczy , piasty Chris King , kompletny stroj zjazdowy FOX-a szyty dla Specialized-a potezny wybor amortyzatorow i akcesoriow wszelkich + doskonale komponenty czeskiej produkcji np. boostery RB Design (slowackie) cos pieknego!

RB Design robi tez klamki do hamulcow hydraulicznych.

And many many more albo i wicej

to chyba tak jak wiekszisc, na poczatku padaka na czesciach rozlatujacych sei w najprostrzym terenie,

ale zbeiegiem lat ( u mnie chyba z 10) wymienienia sie czesci i pozniej ma sie fajny sprzet. :) ciekawe ze w ostrawie jest tyle fajnych rzeczy, a czy byles w warszawie ? ja nie moge poweidziec ze na pulka nie ma cudeniek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już mowa o rowerkach to i ja coś dopisze :) Ostatnio opchnąłem mojego Simsonka Enduro :) I kase wsadziłem w rower (inaczej pewnie bym przepił). Zmieniłem rame (wczesniej mialem alu, polska z mielca), koła (szprychy, obrecze i piasty + tylna oponka), sztyca i przy okazji siodelko. Wszystko wyglada tak: http://www.tweak.pl/galerie/rower/

Niech mi sie te głupie egzaminy skoncza, to sobie w końcu troche poszaleje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ja tez lubię na góralu poszaleć. Muszę zmienić "tylko" rame i widelec, bo mam szajsowatą - nawiasem mówiąc, to ramę zmieniam juz od dwóch lat :)

tak BTW, to własnie sprzedaję licznik - fajny bezprzewodowy, tylko troche uszkodzony - jak ktoś jest zainteresowany, to ogłoszenie na giełdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi