Skocz do zawartości
OCMAN

HDD-Fatalna prędkość

Rekomendowane odpowiedzi

Moj config:AthlonXP2000+258mb+hdd(WD 80GB Z 2 MB CASHEM).Instaluje jakas aplikacje (gre czy cos innego) komp mi zwalnie tak ze gdy podczas ten operacji wloncze winampa to sie muzyka tnie a jak wloncze *.avi to tesz zwalnia.Innym razem kiedy kopiuje dane z partycji na partycje i cos innego zaczne robic zaraz strasznie zwalnia i zaczyna mielic jak szalony.Co może być tego powodem?

WInXP wlasnie na swiezo zainstalowany,bios na default,w tle praktycznie wszystko powylanczane (poza tym co musi byc wlaczone).A i tak jest od poczatku kupienia kapa, co JEST?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz to jest to raczej wina plytki a mianowicie kontroler sobie nie radzi!! Wiec napisz jakie masz MOBO??No i oczywiscie odp na moje poprzednie pytanie :)Jesli juz to jest to raczej wina plytki a mianowicie kontroler sobie nie radzi!! Wiec napisz jakie masz MOBO??No i oczywiscie odp na moje poprzednie pytanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie masz uzycie proca podczas kopiowania z partycji na partycje ??

A jezeli chodzi o to co moze powodowac te spowolnienie to, albo kontroler zwalony albo Tasme wymien . POzatym sprawdz dysk u kumpla , bo watpie zeby WD cos zwalilo .

Pozatym rada jak podajesz config kompa to podawaj wszystko ( szczegolnie plyte glowna ) .

A i jeszcze jedno , sprawdz przerwania , i zobacz czy na kanalach Ide niema innych urzadzen . Pozatym sprawdz czy dysk napewno dzialaja w Ata 100 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...