Skocz do zawartości
Mr.Martin

Co Wybrac Z Lcd 19'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam u siebie stary LCD ( tzn 3.5 letni) LG L1730P 17" i chcialbym go wymienic na inny. I tak sie zastanawiam co brac , chyba na TN raczej nie skusze sie . Monitor sluzy przede wszystkim do internetu , prac biurowej (word exel) czasami ogladanie filmow , zdjec i czasami granie w jakies wyscigowki). Zastanawima sie nad model BENQ 93GP ( na MVA) ale takze chodzi mi po glowie cos lepszego np EIZO 1931 ( na S-PVA) tylko nie wiem czy sens tyle doplacac do tego co wyzej napsialem co robie przy kompie.

Powiedcie brac tego BENQ 93GP czy cos innego ? wywalac wiecej kasy na cos innego , czy drozszy model naprawde duzo polepszy prace z jaka ma na codzien ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do jakosci zawsze warto doplacic, 5 lat gwarancji + gwarancja na pixele warta jest tej ceny

no np EIZO nie daje dodatowej gwarancji na jakis jeden martwy subpiksel tylko jak inni producenci wedlug tej normy

co do gwarancji to za 3 lata te 19" co teraz sa beda juz napwno przestarzale i bede chcial go opylic i kupic nowy

a teraz wlasnie czy warto dokuplacic ale w kwestii jakosci obrazu - czy przy tych zastosowaniach co napisalem naprawde bedzie az taz duza

roznica ?

np tego co teraz mam (w opisie) kupowalem 3.5 roku temu , zaplacilem 1600zl :( i teraz spzredam go za gora 400zl a wtedy byl on bardzo super bo mial procesor graficzny f-engine

Edytowane przez Mr.Martin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi