Skocz do zawartości
andy2

Problem Z Acer Aspire 5050-3371

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Laptopa Acer Aspire 5050-3371 którego zakupiłem kilka miesięcy temu w Stanach Zjednoczonych i niestety wczoraj coś się stało z nim po wyłączeniu go na następny dzień nie startuje obraz. Usterka polega na tym ze dokładnie można włączyć laptopa jednakże nie wyświetla sie obraz na matrycy oraz na monitorze zewnętrznym, nie reaguje na klawiaturę, jednakże energia jest ponieważ świeci sie kontrolka od dysku twardego oraz od zasilania napęd dvdrw działa poprawnie i działa chłodzenie od procesora, uruchamia się również na baterii w taki sam sposób.|

Dziękuje za wszelaką pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby obraz wyświetlił się na zewnętrznym monitorze na ogół trzeba przełączyć grafikę.

Na klawiaturze masz taką funkcję. Najczęściej jest pod klawiszem Fx(npF5) oznaczona niebieską ikonką dwóch monitorków.

Np. w IBM jest to klawisz Fn+F7 , w Dellu Fn+F8 zaś w HP Fn+F4. Niestety nie wiem jak jest w lapkach Acera , ale na 100% masz taki klawisz.

Podłącz zewnętrzny monitor i spróbuj go nacisnąć kilka razy , GPU powinno przełączać tryby wyświetlania : matryca ->ekran zew ->Dual View-> Matryca.

Może uda się odpalić zew.monitor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby obraz wyświetlił się na zewnętrznym monitorze na ogół trzeba przełączyć grafikę.

Na klawiaturze masz taką funkcję. Najczęściej jest pod klawiszem Fx(npF5) oznaczona niebieską ikonką dwóch monitorków.

Np. w IBM jest to klawisz Fn+F7 , w Dellu Fn+F8 zaś w HP Fn+F4. Niestety nie wiem jak jest w lapkach Acera , ale na 100% masz taki klawisz.

Podłącz zewnętrzny monitor i spróbuj go nacisnąć kilka razy , GPU powinno przełączać tryby wyświetlania : matryca ->ekran zew ->Dual View-> Matryca.

Może uda się odpalić zew.monitor

ekhm przecież napisałem ze nie działa na zewnętrznym monitorze:D

klawisz w acerze to FN+F5

Edytowane przez andy2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekhm przecież napisałem ze nie działa na zewnętrznym monitorze:D

Ale próbowałeś go przełączać tak jak opisałem ? , w wielu laptopach które miałem w rękach monitor nigdy nie działa po podłączeniu do gniazda , bo standardowo grafika nie podaje tam sygnału :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale próbowałeś go przełączać tak jak opisałem ? , w wielu laptopach które miałem w rękach monitor nigdy nie działa po podłączeniu do gniazda , bo standardowo grafika nie podaje tam sygnału :wink:

robiłem nie działa FN+F5 i nie kontaktuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi