Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiem ze to kolejny watek ale badzcie wrozumiali.

Od niedawna jestem posiadaczem tych własnie głośników i mam pytanie do osob ktore posiadaja

rowniez w zestawie SB X-FI XTREME GAMER-FATALITY PRO EDITION czy bass z woofera jest twardy i niski?

Od tygodnia szukam jakiegos porzadnego watku na ten temat ale przewaznie konczy sie to na tym ze nikt jednak nie odpisuje. Po zakupie glosnikow mialem podlaczony zestawik do SB Live! 5.1 i bass byl kiepski- po prosu go nie bylo- bass redirection nic nie daje, moze lekko podbija bass ale to nie jest problem przekierowania basu ze wszyskich glosnikow, po podloczeniu bylem zawiedziony. Z ciekowosci podlaczylem glosniki do integry i co sie okazalo bass jest naprawdy twardy i wgniata w fotel jak to bylo opisywane w jednej z recenzji. Natomiast w grach jest juz gorzej bo np. w BF 2142 dzwiek jest kiczowaty, ani to eax ani 3d, slychac co sie dzieje na koncu mapy.

Zamierzam kupic SB X-FI XTREME GAMER-FATALITY PRO EDITION ale czy warto i czy nie bedzie takiej samej sytuacji jak przy live? i co jest powodem ze zestawy dzialaja w ten sposob? pierwszy raz korzystam z integry i jestem w szoku.

podsumowujac:

integra - super odsłuch na mp3, filmy - twardy bass wszytko drzy

sb live - gry, filmy - slyszalna roznica porownujac do integry, bardziej odczuwamy przestrzen, zero basu

Edytowane przez Noki-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana na taką X-Fi trzepnie Cie nieźle po kieszeni, najpierw spróbuj zmienic sterowniki do SB Live! 5.1. Teraz jakich uzywasz?

probowalem oficjalnych ze stronki, dolaczonej rowniez z plyta, kxy oraz ngo, przerozne wtyczki do winampa i ac3filter

efekt jest taki sam

nie chodzi o kase ale zeby osiagnac efekt twardego basu jak na zintegrowanej karcie i przestrzenny odsluch w grach i filmach

dziwna sprawa nie moge doszukac sie co jest powodem ze integra intepretuje dzwiek w inny sposob i obsluguje tez 5.1 z korzyscia odluchu mp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie zmieniaj, tam w zestawie do tych geniusów jest specjalny kabelek - przejsciowka której masz użyć.

Po prostu "nie masz basu" bo karta go źle przekierowywuje, a integra dobrze. aby używac z SB live użyj tej przejsciowki i będziesz miał bas.

polecam poczytac recenzje i intrukcję tych glosnikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi