hubizx Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, Wczoraj kupiłem A64 X2 3800+ Toledo. Wcześniej miałem A 64 3200+ Venice. Płyta została stara Gigabyte K8N Ultra 9 na Nforce 4 ultra. Windowsa nie przeinstalowywałem. Zainstalowalem najowszy driver amd + Amd Dual Core Optimizer + patch z ms. Komputer się wiesza gdy włączę odtwarzanie jakiegokolwiek filmu divix, odtwarzam starym vplayerem lub Windows Media player. Gdy dla Vplayera odłączę drugi procesor w menadzeze zadan, i vplayer idzie na jednym rdzeniu to film się nie zawiesza. Jak myślicie, może coś jeszcze w rejstrze nalezy przestwic, lub moze uzywać innego programu do odtwarzania niz vplayer, a może nie zbędne jest przeinstalowanie windowsa. Ps. Dodam że na linuxie divixy też się zawieszają, to mnie najbardziej niepokoi. Ps2. Test orthosem nie wykazuje żednych blądów. -- Pozdr Hubi Edytowane 9 Grudnia 2007 przez hubizx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spioch Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Spróbuj odinstalować optimizera. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubizx Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Nie pomaga. Zainstalowałem nowego windowsa, i zrobiłem wszystko z http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...;p=2308935&, oprócz włączanie Throttle w rejestrze, bo jak je włączyłem to komuter się wyłączał w trakcie testu Orthosa lub Super_PI. Zastanawiam się czy procesor jest dobry, kupiłem go na allegro używanego. Straciłem cały dzień i X2 przestaje mi się podobać. Jest jeszcze jedno, zasilacz mam enlight 300W, grafika ati x550, 2 x hdd, 2 x cd/rw, i raczej nie sądzę aby on był winien bo wszystko testy Orthosa i Super_Pi działają bez problemów. -- Pozdr Hubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Straciłem cały dzień i X2 przestaje mi się podobać.Też miałem problemy po przesiadce na dwa rdzenie. Najpierw XP nie widział drugiego rdzenia, później coś innego nie działało. Sporo czasu mi zleciało, powoli traciłem cierpliwość. Ale w końcu wszystko (poza tunerem TV) działa. Taki niestety urok windy, trzeba troche popróbować. Proc raczej dobry, skoro na jednym rdzeniu filmy sie nie wieszają :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubizx Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Problem rozwiązany. Przyczną wieszania się divixów na 2 rdzeniach była karta dzwiękowa Aureal Vortex 2, po wyjęciu karty i uruchomieniu dzwięku na płycie wszystko nie ma problemów z divixami. Najwyrażniej karta nie umie pracować z 2 rdzeniami. A szkoda bo to bardzo dobra karta. -- Pozdr Hubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...