D3deK Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Od niedawana jestem posiadaczem Toshiby z C2D na pokladzie, rdzen Merom. Jak to w laptopach bywa BIOS jest dosc ubogi i stad moje pytanie czy da sie podkrecic C2D z poziomu windowsa. Swojego semprona podkrecalem clockgenem ale to chyba nie bedzie dzialalo:) pozdrawiam d3dek Edytowane 9 Grudnia 2007 przez D3deK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3deK Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Czy naprawde nie ma takiego programu? Czy moze powinienem lepiej poszukac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Możesz używać ClockGena, ale musisz znać oznaczenia clock generatora na płycie, którego dodatkowo musi wspierać ClockGen. Ewentualnie SetFSB, on wspiera niektóre laptopy. Co do programów to NHC i RM Cpu Clock, jeżeli dobrze skonfigurujesz to możesz wykorzystać Intel Dynamic Acceleration i dostać 200mhz gratis - mi to niestety nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...