Tech Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Wygląda na to że coś się w komputerku powoli "kończy" Potrzebuję płyty głównej która będzie spełniała takie wymagania: - minimum 3 zwykłe złącza PCI (najlepiej jakby były 4) - mile widziane złącze COM, LPT, dużo portów USB. - Rozumiem że już nie ma co liczyć na płyty z 3 złączami ATA i obsługą RAID na tych złączach (mam 4 dyski na ATA) więc pozostaje SATA II z obsługą RAID 1 - Wbudowane 2 karty sieciowe - Dobra karta dzwiękowa - ewentualnie wbudowana karta graficzna z wyjściem TV i cyfrowym, a jak nie to złącze AGP ;) - Posiadam zasilacz 20 pinowy, a widzę że są płyty na 24pin, czyżby czeka wymiana rowniez zasilacza? - Gniazdo obojętnie pod jaki procesor - Coś firmowego, Gigabyte, Asus, MSI... Napewno komputer nie będzie służył do grania, ale sprzęt nie może być wolniejszy od tego w singu ;) Obecnie nie wiem co jest na "topie" jaki procesor, jaki mostek itp. Prosze o podpowiedz Edytowane 9 Grudnia 2007 przez Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 OC bedzie ? PS. Sory, ale mnie zamotalo... Plyta ma byc pod procesor z siga, czy cos zupelnie nowego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tech Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 OC bedzie ? PS. Sory, ale mnie zamotalo... Plyta ma byc pod procesor z siga, czy cos zupelnie nowego ? OC nie, procek moze byc nowy, tak samo jak pamieci. Stabilnosc najwazniejsza w tym przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Skoro OC nie wchodzi w gre to cos na AM2: Proc: http://www.agito.pl/product/31370?bid=40 Mobo: http://www.yalu.pl/index.php?action=product&pid=3847 Lepszej plyty z gpu nie udalo mi sie znalesc. Ta zintegrowana grafika napewno bedzie szybsza niz Twoj Radeon Ram: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5219 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Ta zintegrowana grafika napewno bedzie szybsza niz Twoj RadeonNo nie wiem - to jest coś w stylu 9550 wiec raczej porównywalnie/słabiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tech Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Mobo: http://www.yalu.pl/index.php?action=product&pid=3847 Płyta ma tylko 2 złącza PCI, a ja "na dzień dobry" zajmę 3 sztuki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Wiekszosc mobo z integra jest w formacie mATX co uniemozliwia dodanie wiekszej liczby portow. A z plyta z integra i w pelnym ATX sie nie spotkalem. Pozostaje Ci wiec albo szukac plyty bez integry, ale z PCIE, albo plyte z agp na am2 (nf3 sie klania), albo zadowolic sie plytami z gpu ale bez dostatecznej ilosci portow. Trudna decyzja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Wygląda na to że coś się w komputerku powoli "kończy" Potrzebuję płyty głównej która będzie spełniała takie wymagania: - minimum 3 zwykłe złącza PCI (najlepiej jakby były 4) - mile widziane złącze COM, LPT, dużo portów USB. - Rozumiem że już nie ma co liczyć na płyty z 3 złączami ATA i obsługą RAID na tych złączach (mam 4 dyski na ATA) więc pozostaje SATA II z obsługą RAID 1 - Wbudowane 2 karty sieciowe - Dobra karta dzwiękowa - ewentualnie wbudowana karta graficzna z wyjściem TV i cyfrowym, a jak nie to złącze AGP ;) - Posiadam zasilacz 20 pinowy, a widzę że są płyty na 24pin, czyżby czeka wymiana rowniez zasilacza? - Gniazdo obojętnie pod jaki procesor - Coś firmowego, Gigabyte, Asus, MSI... Napewno komputer nie będzie służył do grania, ale sprzęt nie może być wolniejszy od tego w singu ;) Obecnie nie wiem co jest na "topie" jaki procesor, jaki mostek itp. Prosze o podpowiedz ASRock ma lekarstwo na wszystko :D -> ASRock 775Dual-VSTA Ewentualnie jakieś wynalazki na ultra nowoczesnym chipsecie 945 :D Przeczytałem jeszcze raz wymagania: - ewentualnie wbudowana karta graficzna z wyjściem TV i cyfrowym - awykonalne ;) A moze sie skusisz na jakiś ultra-ekono nowy zestaw :?: czy absolutnie odpada :?: Edytowane 9 Grudnia 2007 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) omg... "jaki kombajn" :blink: Ja skladalem cos na AM2, ale z tym czyms jednak latwiej bedzie zlozyc cos na 775. e2160 + kingstony na elpidach. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez t0bi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...