gaz Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Wczoraj nastąpiła oficjalna premiera najnowszego chipsetu - VIA Apollo KT400A Sercem nowego układu jest kontroler pamięci o nazwie FastStream64, który w połączeniu z powiększoną tablicą bufora przyczyni się do zredukowania czasu zwłoki w kontrolerze. Według producenta, nowy chipset VIA KT400A ma przyśpieszyć pracę systemu o ponad 10% (w porównaniu do poprzednika), szczególnie w aplikacjach 3D. [..] Uwazacie ze zagrozi on pozycji Nforce2 czy mimo dobrych parametrow przeleci bez echa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 musiałby być bardzo tani a w to nie wierzę. tym bardziej że np. chaintecha mATX na nF2 kosztuje poniżej 400zet. no chyba że pcchips i mercury będą produkować tanie płyty na kt400a :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 jezeli chodzi o oplacalnosc to juz kt400 zagraza nf2 jesli o osiagi to moze kt400a dogoni nf2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ciekawe czy będzie miałdzielnik 1/6 :? Fajne by było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ciekawe czy będzie miałdzielnik 1/6 :? Fajne by byłodobrze gadasz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 i pewnie mobo z kt400a bedzie kosztowac ok. 800 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 albo 1000zl :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Jakby tego było mało to mają być dwie wersje. Release CD i CE. Tak że uwaga!! Pozdrówka diablo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretyn Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 juz widziałem benchmarki tego chipsetu i niestety nie dochodzi nforce'a 2 w praktycznych testach ... czasem jest lepszy w teoretycznych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Przyzywacie!! ;) to jest jak 2 przypadku 266 - 266a - takie małe udosonalenie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 i pewnie mobo z kt400a bedzie kosztowac ok. 800 zl moze jednak 400pln bo caly pic polega na tym ze via jest tansza od nv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 ciekaw jestem co to bedzie za mobo za 400pln? pewnie jakis szajs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 ciekaw jestem co to bedzie za mobo za 400pln? pewnie jakis szajs a twoja kosztowala 480pln i jest najlepsza to za 400pln sa niezle plyty solteka,schuttle,DFI ,nawet msi i gb cos w tych cenach oferuje,choc juz nie tak dobre jak tamte :-P a nf2 to tak choler-nie tani ze ja nie moge,chyba se trzy na zapas kupie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 jak kogos interesuje to zapraszam http://amdmb.com/article-display.php?ArticleID=228 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 KGB ja ciebie rozumie tylko wiesz te kT400A to jest nowosc i na poczatku nie bedzie taki tani jak piszesz ( tak mi sie wydaje ), nie mowie tu tylko o mobo Abit'a bo wiadomo ze one sa drogie ale tez i dobre.hihihi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 KGB ja ciebie rozumie tylko wiesz te kT400A to jest nowosc i na poczatku nie bedzie taki tani jak piszesz ( tak mi sie wydaje ), nie mowie tu tylko o mobo Abit'a bo wiadomo ze one sa drogie ale tez i dobre.hihihi jak ktos kupuje nowosci to znaczy ze go na to stac,albo ze jest glupi cena mobo zalezy od producenta a nie via,bo via pewnie puszcza chipsety po tej samej cenie,to producenci musza jakos pozbyc sie zapasu taka jest kolej rzeczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 wiem jaka jest kolej rzeczy nie musisz tlumaczyc, a co do ceny to najlepiej poczekac i sie dowiemy, bo te przypuszczenia nic tu i tak nie darza, a tak wogole bo nie jestem doinformowany kiedy to ma sie pojawic na polskim rynku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 ja tez nie w sumie nie musza sie spieszyc bo na razie nie planuje zmiany mobo a jak juz zmienie to na Abita KV7 ,wiec zanim forse zbiore... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Boshe, płyty na kt400a będą kosztowac tyle co teraz kt 400 a ceny beą spadac... (kt400 bedzie tansze) :) Nie wazna jaka bedzie cena bo n pewno nei bedzie jakaś oszałamiająca a wydajnośc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Na początku może i będzie drożyzna ale ceny powinny szybko spaśc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 napewno stanieje jak wszystko, a co do wydajnosci to ma ona wynosic nawet 10% a to juz cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Heh wy się zastanawiacie czy Via będzie lepsza od NForce2 a ja weszłem na strone SiS i mnie zgięło. Nie dawno SiS wypuścił układ 746FX (płyt na tym układzie w polsce jeszcze nie ma) a tu już jest SiS748 z pełną obsługą DDR 400 AGP x8 itd na reszcie będzie z czego wybrać kupując płytka pod AMD :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 to co ma ten SiS co opisujesz to juz ma KT400, a on juz nie jest taki nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Co ma SiS czego KT400 nie ma hm no może wysoką wydajnośc 746FX bije na głowe VIA. I żeby było ciekawiej to testowana w Ocbenchmark płyta była z ECS czyli jak na tym układzie zrobi MOBO jakiś porządny producent to będzie coś :D . A pozatym nie chodzi tyle o co ma a co nia ma ale o konkurencje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Mnie zainteresowany plyty microATX na ktore teraz jest moda na zachodzie. Wydajnosc taka sama, mniejsze, srednio jedynie 3PCI (tak naprawde to na co komu wiecej) a dzieki temu cena nizsza srednio 100-150zl np wydajny nForce2 dzieki temu jest juz po 420zl... Niestety w Polsce najwiecej jest microATX od ECSa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Co ma SiS czego KT400 nie ma hm no może wysoką wydajnośc 746FX bije na głowe VIA. nie wiem jak wam ,zle dla mnie stwierdzenie "bije na glowe" kojarzy sie z duza roznica i w takim kontekscie nf2 nie bije na glowe(wydajnoscia) nawet kt266a ,a w trybie dual nie bije nawet siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Mnie zainteresowany plyty microATX na ktore teraz jest moda na zachodzie. Wydajnosc taka sama, mniejsze, srednio jedynie 3PCI (tak naprawde to na co komu wiecej) a dzieki temu cena nizsza srednio 100-150zl np wydajny nForce2 dzieki temu jest juz po 420zl... Niestety w Polsce najwiecej jest microATX od ECSa... widzisz ja jestem troche odmiennego zdania, na plytach mikro jest wszystko upchane jedno na drugie, pozniej sie robi balagan z kablami np., jak dla mnie 3 PCI to jest stanowczo za malo, ale dobrze ze je robia bo sa ludzie o innym zdaniu niz ja, a sprzedarz ich i tak wplynie na spadek cen innych mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Mnie zainteresowany plyty microATX na ktore teraz jest moda na zachodzie. Wydajnosc taka sama, mniejsze, srednio jedynie 3PCI (tak naprawde to na co komu wiecej) a dzieki temu cena nizsza srednio 100-150zl np wydajny nForce2 dzieki temu jest juz po 420zl... Niestety w Polsce najwiecej jest microATX od ECSa... Jest jeszcze Asrock - na takim będe składał :) zobaczymy co to jest warte - myślałem jeszcze o VIA Eden ale Asrock jest lepszy - wsadze D1000 i 512MB na DDR333 i spokój - do pracy , filmów wystarczy a do gier to mój ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ja tam mam KT333 pamiątki na 390:D i to noł nejmy i ponoć kt333 jest szybszy od kt400 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 jest juz test kt400a NIE jest wydajniejszy od nForce 2 :D :P z reszta co bede gadal oto link: http://amdmb.com/article-display.php?Artic...ID=228&PageID=1 pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...