Skocz do zawartości
gaz

Nowy KT400A

Rekomendowane odpowiedzi

wcale nie gada głupot bo jest tak w rzeczywistości !!! KT400 jest wolniejszy od KT333........a pozatym zwróćcie uwagę że KT400A nie obsługuje procesorów na szynie 400DDR:D...to przecież żadna rewelka ten chipset - zresztą tak jak ktoś wyżej napisał to tylko małe udoskonalenie KT400 jak było we wszystki wersjach (no oprócz KT333 - chyba że też jest 333A:D).....Procki AMD na szynie 400 DDR właśnie się pojawiają więc ten czipset jest do [gluteus maximus] (tym bardziej że niedługo ma się pojawić KT600)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym, że NVIDIA robi ludzi w h.u.j.a i ciągle wypuszcza z.j.e.b.a.n.e. sterowniki. Mam Mobo na NFORCE2 (8rda+) i dooopa wielka - czekałem pól roku na sterowniki i ... sie doczekalem - niszczących dyski twarde (zatrzymują silnik dysku - a jak zrobią to kilkadziesiąt razy dziennie przez pół roku albo rok- to adios hard diskos). Poza tym że można mieć najwydajniejszą płytę na świecie - zostaje jedynie smutna satysfakcja. Bo to tak jakby ktoś kupił sobie ferrari - z tym, że silnik przegrzewałby się przy 3500 rpm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznice miedy kt400 a kt400A sprowadzaja sie do tego ze ta druga obsluguje oficjalnie pamieci DDR400 i to wszystko. Jesli chodzi o testy wyd to obie plyty wypadaja bardzo podobnie. Czesto roznice sa w granicach bledu pomiarowego. Zreszta na necie jest duzo porownan. Wystarczy poszukac :)

update: uuu znalazlem tescik gdzie kt400A jednak lepiej wypada w duzej czesci testow niz kt400 :oops:

a tu wypada tak samo.... hmm ciekawe....

http://www6.tomshardware.com/motherboard/2...0417/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh wy się zastanawiacie czy Via będzie lepsza od NForce2 a ja weszłem na strone SiS i mnie zgięło. Nie dawno SiS wypuścił układ 746FX (płyt na tym układzie w polsce jeszcze nie ma) a tu już jest SiS748 z pełną obsługą DDR 400 AGP x8 itd na reszcie będzie z czego wybrać kupując płytka pod AMD  :D

746FX bylo w tym samym czasie co 746 a wyprodukowal je asrock i msi z tego co pamietam, ecs nie ma na tym chipie plyty przynajmniej nie slyszalem o takiej. Co do 748 to ECS bedzie mial plyte na tym chipie i to juz niedlugo, bedzie w pelni wspieral OC z tego co zapowiadaja. A co do DDR400 to 746 takze ma pelna obsluge DDR400 (natomiast FSB400 juz nie) Tak samo jest z plytami na KT400 ktore takze w pelni obsluguja DDR400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...