Iceko Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam zastanawiam sie nad kupnem nowej tarczowki mam do dyspozycji 140-150 zl ;p i nie wiem co kupic myslalem nad Winzip albo OctaneOne ale nie jezdzilem na zadnym z nich wiec nie wiem prosze was zebyscie mi doradzili moze jakies inne znacie co znajde na allegro dokladnie to potrzebna mi do dirtu i street'u jezdze wyczynowo to zeby ona tak wytrzymala a moze Avid BB5 pozbierac jeszcze kase i dopiero kupic no nie wiem jak sadzicie jak myslicie to prosze o wypowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Po pierwsze to powinieneś zadać to pytanie w temacie o rowerach :) Po drugie radziłbym dozbierać do Avida, albo jakiejś taniej hydraulicznej Deorki, hydrauliki to inna klasa pracy, chociaż fakt, że trzeba troche dopłacić. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Bierz BB5. Za 150zł spokojnie kupisz nówkę z tarczą 160mm a nawet 203mm (jak dobrze poszukasz). Żaden inny mechanik nie dorównuje mu siłą i modulacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 a nie lepiej dozbierac i deore 525 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceko Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 QRVICH jezeli znasz taka strone gdzie sprzedadza mi za 150 to chetnie ja od ciebie wezme :D ;] dziekuje za to ze sie udzieliliscie moj wybor to Avid BB5 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 A na allegro mało? ;) Jak nie to zapraszam do giełdy na Forum BikeAction :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawin Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Mam ten sam problem zastanawiam się nad kupnem jakiś hamulców tarczowych (nie hydraulicznych) cena nie robi dużego znaczenia, ale nie chce też takich tani, które nie hamują, piszczą itd. Mam ten rower http://allegro.pl/potwor-a-nie-rower-kands-1300-dysk-alivio-i3083801282.html , a hamulce bardzo mnie zawiodły, chce hamulce pasujące do tego roweru. Zastanawiałem się nad deore 525 ale nie wiem czy będą pasowały i czy są dobre. Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nanan Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Tarczówki to tylko hydraulika. Zapewniam Cię że z mechanicznych nie będziesz zadowolony. To zupełnie inna klasa. Mechaniczne zwalniają, a hydraulicznę tarcze hamują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 avid elixir 3 polecam, według mnie shimano robi kiepskie hamulce hydrauliczne.a co do mechanicznych to Accent Freezer albo octane one (ale je cięszko dostać ) są godne polecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) sam mam deore m-596 i moge je polecic. sila hamowania jak i modulacja sa bardzo dobre i po lekturze forumrowerowego w odroznieniu od obecnych avidow nie sa jednorazowe. Edytowane 23 Maja 2013 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adpol Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Z niższych półek cenowych polecam hamulce Avid - mechniczne działają tak samo więc nie ma co wybierać. Z wyższych półek to najlepsze w cenie do 200 zł (troszeczkę wykracza) są shimano br-596. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 sam mam BB5 i jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 avid elixir 3 polecam, według mnie shimano robi kiepskie hamulce hydrauliczne.a co do mechanicznych to Accent Freezer albo octane one (ale je cięszko dostać ) są godne polecenia Ale bajki - jedyną wadą hydraulicznych shimano jest płyn stosowany w tych hamulcach, czyli olej mineralny. Za duża zależność na temp. otoczenia. Zimą kupa. DOT-3/DOT-4 stosowanych w innych systemach też nie jest bez wad, duża hydrofilowość (wodolubność). W skrajnym przypadku korozja układu. A co do problemu rawin'a (o ile go nie rozwiązał). Może trzeba odtłuścić tarcze i klocki (w motoryzacyjnych są specjalne spreje -> izopropanol). Z tłustymi/brudnymi tarczami/klockami nawet hamulce do DH będą działały do bani. Poza tym klocki i tarcze trzeba troszkę dotrzeć. A co do piszczenia - żywiczne piszczą najbardziej. Natomiast najlepsze mechaniki to BB od Avida. Nie bez przyczyny są dopuszczone do przełajów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...