seba0212 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Witam.Mam taki problem:Odpalam grę np;call of duty 2 i wszystko jest dobrze do momentu pojawienia się głównej grafiki gry.Wtedy wszystko staje dźwięk zaczyna buczeć i tylko reset pomaga.Tak jest ze wszystkimi grami.Jakiś miesiąc temu jeszcze w nie grałem i no problem na max ustawieniach.Po za tym komp chodzi jak ta lala.Mogę go obciążyć do granic i spoko jest ale wrzucam jakąkolwiek gierkę i krzak. Podmieniałem już zasilacz ale to samo było. Stery do grafy orginał z płyty. Próbowałem na jednej kości ram i też to samo. Procek 2.8 pentium D Płyta Gigabyte 945 S3 Zasilacz 350w Mode com Grafa Gigabyte 760GT 128mb Ram Kingston 2x512/533 Nie sprawdziłem jeszcze karty graficznej bo znajomi mają na AGP a ja PCI-E. Czy to możliwe żeby karta nie wyrabiała tylko przy grach? DirectX 9c również z orginalnej płyty do karty graficznej. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez seba0212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 prawdopodobnie grafa sie przegrzewa w 3D i stąd reset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Grafa zaczęła się nagle przegrzewać ? Nie sądzę choć to możliwe, otwórz kompa i wyczyść go porządnie z kurzu i innego syfu. I powiedz jeszcze czy nie robiłeś jakiegoś OC grafy albo czy coś przy niej nie grzebałeś. Jeśli tak to mogłeś jakoś nawet nieświadomie uszkodzić kartę graficzną bo są takie przypadki że komp w 2D działa bez problemu a przy grach kaput. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Nic nie podkręcałem.W 3D Mark 05 też się tnie po około 15 sekundach.Komp czyszczony dzisiaj.A system wczoraj nowy stawiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Możliwe :) Może wietraczek stanął a w 2D są niskie takty i śmiga a jak się załączą dużo większe w 3D to wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Chłodzenie karty to radiator brak wiatraczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 No proszę!Dzisiaj przeinstalowałem stery od grafiki na 84.21 i w 3D Mark03 wykręciłem 10404.Ciekawe jak długo będzie dobrze. Wyniki z 3D mark---http://service.futuremark.com/orb/resultanalyzer.jsp?projectType=10&XLID=0&UID=12632158 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 :angry: :cry: :mur: :sad: I znowu to samo :mur: :mur: :mur: Znów mi się zawiesza :mur: Po zmianie sterowników do dzisiaj było spoko.A teraz znów to samo się dzieje :mur: Zainstalowałem nawet drugi nowy system(na nowej partycji a stary zostawiłem) zainstalowałem stery i też się wiesza :mur: POMÓŻCIE PLEEESSSS :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Luknij jakie masz temperatury. Jak na karcie jest tylko radiator to mozliwe ze sie przegrzewa. Moze tez byc tak ze zasilka nie wyrabia pod obciazeniem. Odepnij napedy i inne zbedne rzeczy i zobacz czy bedzie to samo. Edytowane 15 Grudnia 2007 przez manieq1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Temperatury w porządku.Temperatura karty mierzona programem z Control Panel nvidii to max 75`C po pół godzinnej grze w Call Of Duty 2 więc myślę że to nie problem ciepła.A zasilacz już podmieniany i też to samo było. A jest taka możliwość żeby coś na karcie poleciało i czasem chodziła a czasem nie? Kurcze...Wszyscy znajomi mają AGP i nie mogę sprawdzić karty.Co Za Życie.... A ha...I jeszcze jedna ciekawostka...Przywróciłem system trzy dni do tyłu iiiiiiiiii gry chodzą jak się należy! <_< :angry: :unsure: O co tu w mordę jeża chodzi!!! Edytowane 15 Grudnia 2007 przez seba0212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Wygląda na to że to problem ze sterownikami a nie ze sprzętem. Zainstaluj najnowsze sterowniki dla kart nvidia np 169.17 i zobacz co będzie, sterowniki od płyty głównej zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wszystkie stery zainstalowane są ok.Nawet znów system postawiłem od nowa.Na razie jest ok-zobaczymy jak długo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja miałem kiedys taki problem na geforce 4 mx 440 i sterownikach 56.72 ale okazalo sie ze zwiechy w grach byly przez brak service packa pozniej z sp1 i sp2 wszystko smigalo jak nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 mój kumpel miał podobny problem.. i powodem tych zawieszek był zasilacz.... Wymienił na nowy i było dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zasilacz to mode com fell?, jeśli tak to stawiam na zasilacz że nie wyrabia, wtedy wymień go jak najszybciej chociaż by też na mode coma ale MC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) O i jeszce jedna ciekawostka....Napięcia w Evereście i Speed Fanie są chyba coś nie takie. :blink: Szczególnie jeśli chodzi o +12V :huh: Edytowane 17 Grudnia 2007 przez seba0212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Powiedz Ty mi od kiedy to napięcie mierzymy programami? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Do tego używamy MIERNIKA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) No dobra.Ale jak jakieś 3-4 dni temu mierzyłem tym samym programem to na lini +12V było 16.65! Olać te wskazania Everesta i Speed Fana? Edytowane 17 Grudnia 2007 przez seba0212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Olać te wskazania Everesta i Speed Fana?I biosu i specjalnych programików dołączanych do płyty - tak. Jaki zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Modecom feel 350W Powiedźcie mi co robić?Bo jutro umówiłem się w serwisie żeby zrobili testy mojej karty graficznej.A może po prostu kupić lepszy zasilacz i po sprawie? Ale jeśli kupie zasilacz a będzie tak samo?Jakoś nie mam zamiaru zbierać niepotrzebnego sprzętu i wydawać niepotrzebnie kasy. Oddał bym całego kompa do serwisu bo u nich składałem i mam gware na poszczególne części,Ale powiedzieli że to może potrwać z tydzień-gorączka przed świąteczna i dużo kompów do składania.A nie wiem czy dwa dni bez kompa wytrzymam. Edytowane 17 Grudnia 2007 przez seba0212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zmień zasilacz na pełnego Modecoma MC 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Wrzuciłem Chiefteca 450W zobaczymy jak będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Panowie...Ja już nic z tego nie kumam.Po zainstalowaniu gry do pierwszego restartu gram bez żadnych problemów.Dzisiaj pograłem sobie w Call Of Duty 4 ze trzy godziny i było zajefajnie-na max ustawieniach.Zresetowałem kompa wrzucam gre i lipa po 5 sekundach ścinka!Czyżby gdzieś się nie zapisywały jakieś ustawienia czy co?Co tu jest grane?Możliwe żeby bateria na płycie głównej nie trzymała ustawień jakichś? Już mi normalnie ręce i nogi opadają :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 22 Grudnia 2007 przez seba0212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 No to problem rozwiązany!!!Popatrzyłem sobie na temperaturę procka w czasie gry i doszedłem do wniosku że procek się niewiele grzeje.Pomiędzy grami a bezczynnością było jakieś 5-6 stopni różnicy.Więc zdjąłem radiator wyjąłem procek popatrzyłem po lukałem i złożyłem na nową pastę.Teraz procek łapie temperaturę elegancko.W czasie gry dochodzi do 65`C a wcześniej to max 55`C.Nie wiem o co chodzi ale wydaje mi się że nie było dobrego styku między prockiem a płytą główną.W tej chwili podczas pisania tego posta mam na procku 46`C.A prawie zawsze w czasie grzebania w necie miałem 38`. Możliwe żeby procesor chodził jakoś na pół gwizdka??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) A tak na serio to problem ustąpił po wymianie 7600GT na Palit 8600GT Sonic+ Dołożyłem pare groszy do lepszej karty graficznej i mam problem z głowy.Starą oddałem w rozliczeniu.Teraz niech sie mądrusie głowią co z tym fantem zrobić;--)))Cały czas twierdzili że karta jest sprawna to ją dostali na zawsze.Dzięki za pomoc.NARA. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez seba0212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...