Skocz do zawartości
seba0212

Komputer Się Zawiesza Przy Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam taki problem:Odpalam grę np;call of duty 2 i wszystko jest dobrze do momentu pojawienia się głównej grafiki gry.Wtedy wszystko staje dźwięk zaczyna buczeć i tylko reset pomaga.Tak jest ze wszystkimi grami.Jakiś miesiąc temu jeszcze w nie grałem i no problem na max ustawieniach.Po za tym komp chodzi jak ta lala.Mogę go obciążyć do granic i spoko jest ale wrzucam jakąkolwiek gierkę i krzak.

Podmieniałem już zasilacz ale to samo było.

Stery do grafy orginał z płyty.

Próbowałem na jednej kości ram i też to samo.

Procek 2.8 pentium D

Płyta Gigabyte 945 S3

Zasilacz 350w Mode com

Grafa Gigabyte 760GT 128mb

Ram Kingston 2x512/533

Nie sprawdziłem jeszcze karty graficznej bo znajomi mają na AGP a ja PCI-E.

Czy to możliwe żeby karta nie wyrabiała tylko przy grach?

DirectX 9c również z orginalnej płyty do karty graficznej.

Edytowane przez seba0212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa zaczęła się nagle przegrzewać ? Nie sądzę choć to możliwe, otwórz kompa i wyczyść go porządnie z kurzu i innego syfu. I powiedz jeszcze czy nie robiłeś jakiegoś OC grafy albo czy coś przy niej nie grzebałeś. Jeśli tak to mogłeś jakoś nawet nieświadomie uszkodzić kartę graficzną bo są takie przypadki że komp w 2D działa bez problemu a przy grach kaput.

Edytowane przez AlienMks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:angry: :cry: :mur: :sad: I znowu to samo :mur: :mur: :mur: Znów mi się zawiesza :mur: Po zmianie sterowników do dzisiaj było spoko.A teraz znów to samo się dzieje :mur: Zainstalowałem nawet drugi nowy system(na nowej partycji a stary zostawiłem) zainstalowałem stery i też się wiesza :mur: POMÓŻCIE PLEEESSSS :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luknij jakie masz temperatury. Jak na karcie jest tylko radiator to mozliwe ze sie przegrzewa. Moze tez byc tak ze zasilka nie wyrabia pod obciazeniem. Odepnij napedy i inne zbedne rzeczy i zobacz czy bedzie to samo.

Edytowane przez manieq1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury w porządku.Temperatura karty mierzona programem z Control Panel nvidii to max 75`C po pół godzinnej grze w Call Of Duty 2 więc myślę że to nie problem ciepła.A zasilacz już podmieniany i też to samo było.

A jest taka możliwość żeby coś na karcie poleciało i czasem chodziła a czasem nie?

Kurcze...Wszyscy znajomi mają AGP i nie mogę sprawdzić karty.Co Za Życie....

A ha...I jeszcze jedna ciekawostka...Przywróciłem system trzy dni do tyłu iiiiiiiiii gry chodzą jak się należy! <_< :angry: :unsure:

O co tu w mordę jeża chodzi!!!

Edytowane przez seba0212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to że to problem ze sterownikami a nie ze sprzętem. Zainstaluj najnowsze sterowniki dla kart nvidia np 169.17 i zobacz co będzie, sterowniki od płyty głównej zainstalowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to mode com fell?, jeśli tak to stawiam na zasilacz że nie wyrabia, wtedy wymień go jak najszybciej chociaż by też na mode coma ale MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Powiedz Ty mi od kiedy to napięcie mierzymy programami? :damage_wall:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Do tego używamy MIERNIKA!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modecom feel 350W

Powiedźcie mi co robić?Bo jutro umówiłem się w serwisie żeby zrobili testy mojej karty graficznej.A może po prostu kupić lepszy zasilacz i po sprawie?

Ale jeśli kupie zasilacz a będzie tak samo?Jakoś nie mam zamiaru zbierać niepotrzebnego sprzętu i wydawać niepotrzebnie kasy.

Oddał bym całego kompa do serwisu bo u nich składałem i mam gware na poszczególne części,Ale powiedzieli że to może potrwać z tydzień-gorączka przed świąteczna i dużo kompów do składania.A nie wiem czy dwa dni bez kompa wytrzymam.

Edytowane przez seba0212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie...Ja już nic z tego nie kumam.Po zainstalowaniu gry do pierwszego restartu gram bez żadnych problemów.Dzisiaj pograłem sobie w Call Of Duty 4 ze trzy godziny i było zajefajnie-na max ustawieniach.Zresetowałem kompa wrzucam gre i lipa po 5 sekundach ścinka!Czyżby gdzieś się nie zapisywały jakieś ustawienia czy co?Co tu jest grane?Możliwe żeby bateria na płycie głównej nie trzymała ustawień jakichś?

Już mi normalnie ręce i nogi opadają :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Edytowane przez seba0212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to problem rozwiązany!!!Popatrzyłem sobie na temperaturę procka w czasie gry i doszedłem do wniosku że procek się niewiele grzeje.Pomiędzy grami a bezczynnością było jakieś 5-6 stopni różnicy.Więc zdjąłem radiator wyjąłem procek popatrzyłem po lukałem i złożyłem na nową pastę.Teraz procek łapie temperaturę elegancko.W czasie gry dochodzi do 65`C a wcześniej to max 55`C.Nie wiem o co chodzi ale wydaje mi się że nie było dobrego styku między prockiem a płytą główną.W tej chwili podczas pisania tego posta mam na procku 46`C.A prawie zawsze w czasie grzebania w necie miałem 38`.

Możliwe żeby procesor chodził jakoś na pół gwizdka???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na serio to problem ustąpił po wymianie 7600GT na Palit 8600GT Sonic+

Dołożyłem pare groszy do lepszej karty graficznej i mam problem z głowy.Starą oddałem w rozliczeniu.Teraz niech sie mądrusie głowią co z tym fantem zrobić;--)))Cały czas twierdzili że karta jest sprawna to ją dostali na zawsze.Dzięki za pomoc.NARA.

Edytowane przez seba0212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi