48pl Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum. Jeśli był wątek który odpowiada na moje pytanie - to przepraszam, lecz szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Problem jest następujący: Jakie głośniki 2.1 ewentualnie 2.0 do 200 zł zakupić? Interesuje mnie przede wszystkim muzyka, później filmy, a na końcu gry. Jaka muzyka? Ciężka: post-metal, post-rock, rock itp. Na oku mam takie produkty: Altec Lansing VS4121 Mode Com MC-9990 Creative T20 Który z nich lepszy? A może macie inne propozycje? Czekam na wasze odpowiedzi! Edytowane 9 Grudnia 2007 przez 48pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam! Na oku mam takie produkty: Altec Lansing VS4121 Mode Com MC-9990 Creative T20 Który z nich lepszy? A może macie inne propozycje? Czekam na wasze odpowiedzi! Jak sam będziesz słuchał to lepszym wyborem za te pieniądze będą słuchawki , a jak masz miejsce na biurku to możesz wziąć pod uwagę GENIUS SP-HF1250X , a może jakiś wzmak używany + głośniki ? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 logitech x-230 mam i jak za cene (150zł) graja bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Jak już wybierać z tych 3 to tylko Modecom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
48pl Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Kurcze 3 różne opinie i nadal jestem w kropce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Według mnie 1. GENIUS SP-HF1250X 2.Modecomy Ale to juz od ciebie zależy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
48pl Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 A co mają te Genius czego nie mają Creative? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Poczytaj a znajdziesz na wszystko odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
48pl Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dużo for przeleciałem i nie znalazłem odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Porostu geniuse dużo lepiej grają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koobik Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Witam. Mam bardzo podobne pytanie, więc dopisuję się do tego tematu. Poszukuję głośników 2.1 w cenie około 200 zł. Kompletnie nie mam pojęcia, co wybrać, ale znalazłem kilka zestawów: MODECOM MC-9860 ModeCom MC-2050 Creative I-Trigue 2.1 3000 LOGITECH Z-3e Altec Lansing VS4121 Przeznaczeniem tych głośników ma być przede wszystkim słuchanie muzyki. Chodzi głównie o coś cięższego - metal, ewentualnie jakiś rock. Proszę o jakieś porady. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Genius 2000x a najlepiej dociułaj i kup Microlab Solo 6 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Albo Genius SP-HF 2000X za 160zł Albo Microlab SOLO-5C za 245zł... Żadne 2.1 nie wchodzi w rachubę w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koobik Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Czyli te Geniusy grają lepiej niż np. te 20 zł droższe modecomy 2.1? Albo 40 złotych droższe logitechy? :P I czy między Microlab SOLO-5C a Genius SP-HF 2000X jest aż tak duża różnica, że opłaca się dopłacać 80 złotych? Edytowane 31 Maja 2008 przez Koobik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Grają znacznie lepiej niż podane 2.1. SOLO-5C mają względem 2000X lepsze niższe tony (większy przetwornik), trochę większą moc i ogólnie grają czyściej... Aczkolwiek to zależy już od samego Ciebie - jak często zmieniasz sprzęt grający w kompie... btw. ModeCom MC-2050 są rebrandowanym modelem Microlab :) http://www.microlab.cn/product/speakers/FINECone/550.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) jesli 2000x nie graja o wiele lepiej od 1250x (a po jedym porownaniu, ktore bylo na tym forum wnioskuje, ze nie - chodzi o jakosc, bo z jesli chodzi o bas to w 2000x jest lepszy, ale to tez ma swoje wady, poniewaz trzeba go troche skorygowac) to SOLO-5C beda duzo lepsze tak na szybko: - SOLO nie pierdza, jak zapala sie swiatlo lub jak sasiad wierci w scianie itp. (chociaz to glownie wina starej instalacji elektrycznej) - SOLO graja czysciej, wraz ze wzrostem glosnosci dzwiek nie traci tyle ja jakosci co w Geniusach 1250x - bas w SOLO jest o wiele lepszy niz w Geniusach 1250x - SOLO moim zdaniem maja ladniejszy wyglad i pilot za pomoca, ktorego mozesz wyszystkim sterowac - na zachodzie, gdzie wybor glosnikow jest bardzo duzy (Microlab, Sven, Genius etc.), Geniusy kupuje bardzo malo osob - glosniki do SOLO opracowuje sam Peter Larsen :) chociaz ja jakbym mial juz doplacac to bym doplacil do SOLO-6C, a jak masz miejsce to do 7C - napewno sie nie zawiedziesz :) Edytowane 31 Maja 2008 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koobik Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Najprawdopodobniej zdecyduję się na Geniusy. Raczej nie stać mnie na dorzucenie 100zł do tych ML Solo-C6 (są 15zł droższe od C5), a i do tych chyba moja karta dźwiękowa by nie wystarczała (Creative SoundBlaster Live!). :) btw. ModeCom MC-2050 są rebrandowanym modelem Microlab :) http://www.microlab.cn/product/speakers/FINECone/550.htm A to dobrze, czy niedobrze? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 a i do tych chyba moja karta dźwiękowa by nie wystarczała (Creative SoundBlaster Live!). Wystarczałaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koobik Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 I w żadnym stopniu nie ograniczałaby tego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asturas Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Najprawdopodobniej zdecyduję się na Geniusy. Raczej nie stać mnie na dorzucenie 100zł do tych ML Solo-C6 (są 15zł droższe od C5), a i do tych chyba moja karta dźwiękowa by nie wystarczała (Creative SoundBlaster Live!). :) Geniusy są dobre, ale postaraj się dozbierać do 5C lub 6C. Warto! Klasa różnicy wg ludzi, którzy słuchali jednego i drugiego. Ta karta wystarczy. Niestety, ale bedzie ograniczać, bo MC powyżej 5C (włącznie z nimi), wg tego co sam wiem o nich i co doczytałem nie ogranicza dopiero Audiotrak HD2 czy jeszcze lepiej E-MU 0202, ale to są dość drogie karty (w cenie Solo 7C :D :D ) Ale i ta warto brac 5C, bo nawet na Live! dadzą radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Creative M80 Monitor? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koobik Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ostatecznie zdecydowałem się na głośniki Genius SP-HF2000X. :) Tych Creative'ów nie brałem już pod uwagę, zresztą dostatecznie długo zwlekałem nad zakupem nowych głośników. :P Dzięki za pomoc wszystkim! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...