Skocz do zawartości
hotkey

WinXp, a szybkość.

Rekomendowane odpowiedzi

Juz to pisalem niedawno.

W najnowszym Chipie jest porownanie wszystkich windowsow (oprocz 95). Z tego co tam pisze i z moich doswiadczen winXP jest najszybszym systemem operacyjnym dostepnym na swiecie.

Konkretnie co do 3dmarka2001 to jest on szybszy o 16 procent w porownaniu z 98se.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie obnizly poziom forum buuuuuuuu. Pamietam co bylo pol roku temu wtedy kazdy wiedzial ze powyzej chyba 384mb a 640mb to juz na bank ram Win 98se nie wykryje a teraz??? nic nie wiecie! . Pamietam co bylo w sierpniu tego roku na dyskusjach nie bylo takich glupich pytan. Plyta se moze obsluzyc ale windows 98se nie bedzie z tego korystal LAMY z was i tyle!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe po jakim czasie win98 zajął by w całości te 640 MB  :D . Przesidka z XP na 98 to było by jakieś nieporozumienie.

Nalezy sie przesiasc odrazu na 95SE :)

To byl szybki system. - jak ktos niewierzy to niech odpali XP na 486. :)

Gdyby stery byly pod 95 to bym sie niezastanawial :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie obnizly poziom forum buuuuuuuu. Pamietam co bylo pol roku temu wtedy kazdy wiedzial ze powyzej chyba 384mb a 640mb to juz na bank ram Win 98se nie wykryje a teraz??? nic nie wiecie! . Pamietam co bylo w sierpniu tego roku na dyskusjach nie bylo takich glupich pytan. Plyta se moze obsluzyc ale windows 98se nie bedzie z tego korystal LAMY z was i tyle!!!

Ej, lamerze maxymalny, naczytales sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lek jakis i dupisz fleki.

Sam tego nie sprawdziles i sie wypowiadasz. Idz mi stad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co kaeres???? glupio ci!!!!! hahahhahah buhahahahha. LAMA jestes i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od dzis bede ci mowil LAMA!!!. Od dzis wszyscy mowimy na kaeresa LAMA!!!!!!!!!!!.

Ktos madry powiedzial, ze uzywa sie wykrzyknika tylko trzy razy (ponad znaczy ze jestes niedowartosciowany)- dotyczy sie to innych znakow interpunkcyjnych ( np. ?)

LAMA to zwierze, LAMUS to cos z przeszlosci (starego). Tobie pewnie chodzi o slowo LAMER. Lecz ja nim napewno nie jestem. Tylko Ty, twierdzac, ze win98se nie bedzie chodzil na 640 MB ramu. Wystarczy uzyc specjalnego tricku aby nie bylo zadnych problemow z win98se i wieksza iloscia ramu niz 512.

Tyle do Ciebie LAMERZE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy uzyc specjalnego tricku aby nie bylo zadnych problemow z win98se i wieksza iloscia ramu niz 512.

A jaki to "specjalny" trik ?

Wystarczy w system.ini ustawic cachowanie najwiekszego pliku na nalezytym poziomie i juz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiąże do pierwszego pytania.

U mnie w 3dMark 2001na AMD 1700+, epox 8kha+, 256 DDR, gf4 Ti 4400 sterowniki 2770

WIn98 - 9678

ME - 9565

XP - 9609

Jak widać u mnie najszybszy był Win 98(w sumie różnica żadna), no na WIN XP MOH częściej dogrywał z twardziela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiąże do pierwszego pytania.

U mnie w 3dMark 2001na AMD 1700+, epox 8kha+, 256 DDR, gf4 Ti 4400 sterowniki 2770

WIn98 - 9678

ME - 9565

XP - 9609

Jak widać u mnie najszybszy był Win 98(w sumie różnica żadna), no na WIN XP MOH częściej dogrywał z twardziela

Dziwne, nie przypadkowe jest XP w obu produktach. Na moim tulipanie jest wrecz odwrotnie. Hmm, ale to zalezy pewnie od kazdego z podzespolow sprzetu. Jak sie nie sypie 98 i wszystko chodzi jak powinno to nawet dla tych 5-10% przyspieszenia (widac z cytatu ze nawet zpowolnienia) nie oplaca sie przeinstalowywac. W moim przypadku sie bardzo oplacalo jednak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy w system.ini ustawic cachowanie najwiekszego pliku na nalezytym poziomie i juz.

No fakt, ale to raczej nie jest eleganckie rozwiązanie. Ograniczenie bufora może w niektórych sytuacjach negatywnie wpłynąć na wydajność systemu (chociaż z drugiej strony 0.5GB to i tak dużo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, ale to raczej nie jest eleganckie rozwiązanie. Ograniczenie bufora może w niektórych sytuacjach negatywnie wpłynąć na wydajność systemu (chociaż z drugiej strony 0.5GB to i tak dużo).

Ale sie da :)

Ten maly wypierdek co na mnie mowi lamer powinien mnie po golym praciu calowac ze slowem przepraszam na ustach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najnowszym Chipie jest porownanie wszystkich windowsow (oprocz 95). Z tego co tam pisze...

Tak szczerze mowiac to opieranie sie na opianiach Chipow i PC Wordow itp. itd. to IMO lekki obciach (szczegolnie te ich testy sprzetu sa bardzo "kul")... Szczesliwie napisales jeszcze:

...i z moich doswiadczen....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi