Granat Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Pozwoliłem sobie założyć temat, ponieważ mam pytanie odnośnie możliwości wyciszenia zestawu , który posiadam: M2N32-SLI-DELUXE athlon x2 6000+ RADEON HD2600XT Procesor jest chłodzony "boxowym" zestawem. Nie ma co ukrywać ,ze po solidniejszym wykorzystaniu podzespołów jest hałaśliwie i stąd moje pytanie. Czy i jak moge wyciszyc chłodzenie procesora i karty graficznej? Jedyne(przykładowo) co znalazłem to rzeczy typu: http://sklep.benchmark.pl/pelny_43871.html http://sklep.benchmark.pl/pelny_44468.html Liczę na pomoc w doborze chłodzenia do procka i karty. Edytowane 11 Grudnia 2007 przez pemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 S1 & Ninja do tego moze S-Flex'y 1200. Mniej wiecej za tyle samo co chciales kupowac tego Zalmana z Si-128. Ale jak naprawde chcesz zaszalec to przejzyj High Riser'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Przede wszystkim dziękuje za odpowiedź i przeniesienie tematu. :D No dobrze,ale pewne wątpliwości mam nadal. Czy do chłodzenia procesora wybrać lepiej coś bardziej pasywnego czy nie? A dwa, czy to chłodzenie do grafiki zaproponowane przez Ciebie będzie pasować do hd2600xt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Wlasnie Ninja nadaje sie na pasywne niz SI-128. Gestosc finow w tym ostatnim wg wiekszosci moze byc za duza zeby rezygnowac z aktywnego nawiewu. S1 - szczerze trudno mi wiecej znalesc na temat kompatybinosci z 2600xt. Zajzyj do watku w dziale ATi ( w sumie to juz AMD powinno byc :ploom: ) jak wygladaja przymiarki do tego chlodzenia. Wracajac jeszcze do kwestii pozbycia sie wentylatorow - jak wyglada u Ciebie wentylacja budy? Bo jesli masz tylko wentylator wyciagajacy w zasilaczu to trzeba to zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Za chwileczkę zajrzę do wątku AMD :) i poproszę o radę w temacie o kartach hd2600xt.... mam 120 z tyłu obudowy, ale też żadna rewelacja to nie jest. No,ale tak jak piałem, w stanie spoczynku może sobie poszumieć , to żaden problem bo głośno nie jest. Gorzej kiedy do boju rusza chociażby karta graficzna. :D Edit: a ten na procesor też może być? http://sklep.benchmark.pl/pelny_39012.html Edytowane 11 Grudnia 2007 przez pemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Do stowki w sam raz. Jak nie bedziesz zylowac procesora na maksimum powinno nawet byc cicho [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...