SuperGonzo Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Witam mam pewien problem dosc powazny, ktory sporobuje przedstawic Mianowicie wczoraj gralem sobie w WoW no i nagle ekran zamigotal, komp sie zawiesil wiec wykonalem reseta No i od tej pory mam masakryczne artefakty począwszy od ladowania biosu, koncząc na windowsie ;) Poza tym gdy mam wgrane sterowniki od grafy to system odpala sie w trybie VGA , kazda zmiana rozdzielczosci konczy sie czarnym ekranem. Co ciekawe gdy wywale calkowicie sterowniki, zmiana rozdzielczosci jest mozliwa, lecz nadal z artefaktami;/ Probowalem flashowac bios z zanizonymi taktowaniami gpu/mem lecz nie daje to zamierzonego efetku ( co ciekawe zaraz po flashu tryb txt dziala poprawie lecz po resecie dalej kiszka) Tryb awaryjny dziala z widocznymi na masakre artefaktami. Czy ktos ma pomysł co zrobic z ta grafa ? moze ktos naprawia takie cos, ewentualnie zastanawialem sie nad kupnem nowej grafkiki pokroju 6800 Ultra , 7800 gtx lecz do tego potrzebna jest zmiana zasilacza na 130W i baterii na 9cell, tylko pytanie czy uszkodzeniu uległa sama grafa czy cos jeszcze , a wydanie 1000 zl na zestaw grafa + zasilator i bateria w ciemno bez gwarancji sukcesu jest wielce ryzykownym. Moze mieszka ktos w okolicy EŁKU kto posiada dell inspiron 9300 ew xps gen 2 z gf 6800 ultra , 7800 gtx kto pozwolilby uzyczyc grafiki w celu przetestowania czy uszkodzeniu uległa sama grafa, ewentualne osoby prosiłbym o jaknajszybszy kontakt, moje gg to 5669550 , email supergonzo@o2.pl. Z góry dziekuje, za pomoc i licze ze ktos z forumowiczow znajdzie jakis sposob ! Edytowane 10 Grudnia 2007 przez SuperGonzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanx Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) na moje oko, poszły w nim pamiatki od grafy lub szybko się przegrzewają nigdy nie widzialem bebechów takiego lapka po 1 - może pomoże przesmarowanie układu chłodzenia tej grafy jeżeli taki jest po 2 - jeżeli zdjąć z niego calą obudowę - nie da się wsadzić grafy od stacjonarnego? - przyznaję się, że nawet nie wiem co tam jest za złącze, ale spróbować można po 3 - są szpece, którzy potrafią przelutować pamiątki,jednak może to byc kosztowny i dosyć ryzykowny pomysł(poza tym nie wiemy czy to pamięć czy procesor karty) Edytowane 10 Grudnia 2007 przez Jeanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 lapka rozebralem na czesci pierwsze i powiem to dosc prosta sprawa grafe sie wyciaga i jest niby ona na pci-express ale sie do stacjonarnego nie da wlozyc , taki smieszny slot jest w niej. Bez innego gf go 6800 albo innego lapka della ciezko bedzie zdiagnozowac czy przypadkiem nie poszlo cos innego;/ ( dell robi specyficzne karty pasujace niestety tylko do delli ( inni stosuja standard mxm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Pomysly z grafami z desktopa sobie wybijcie z glow i nie piszcie bzdetow. Zanim zakupisz podobna grafe lub lepsza, sprawdz czy nie wejdze tam jakis wolny twor z niskiej polki pokroju x300. Cos mi sie wydaje, ze moze pasowac. O prosze, minuta w google: "The 9300 features 64MB ATI MobilityTM RADEONTM X300 and is upgradeable to either 128 MB ATI MobilityTM RADEONTM X300 or 256MB NVIDIA GeForceTM Go 6800." A tu link: http://www.notebookreview.com/price/defaul...l+Inspiron+9300 Polecam zakup tej karty i sprawdzenie lapka, pozniej mozesz szukac 7800GTX i zasilki PA-13 bodajze, czy 130Watt. powodzenia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...