hef44 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Rozważam zakup monitora LCD 19" panoramki myśle nad: Asus VW193S LG L194WS-SF HYUNDAI N91W Wide Pierwsza pozycja wydaje mi sie najlepsza, cena nie wysoka i przyzwoite parametry, no i niby wyswietla 16.7 mln kolorow. Jakie jest wasze zdanie ? Co mozecie doradzic? Co odradzic? icon_smile2.gif Dodam ze monitor ma sluzyc do przegladania internetu, prac biurowych i przedewszystkim do grania. Pozdrawiam Hef Edytowane 10 Grudnia 2007 przez hef44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Nie ma monitora 19" panoramicznego który wyświetlał by 16,7 mln. kol. One maja 262 tys. kol. i za pomocą naprzemiennego mrugania dwóch najbardziej zbliżonych barw do zamierzonej (FRC) albo za pomocą wyświetlania 4 sąsiadujących pix zbliżonych do barwy zamierzonej (ditheringu) osiągane jest pseudo 16 mln. kol. ps. jeśli ten monitor ma 16 mln kol to model "true" 8 bit/kanał miałby miliardy kolorów Edytowane 10 Grudnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Pierwsza pozycja wydaje mi sie najlepsza, cena nie wysoka i przyzwoite parametry, no i niby wyswietla 16.7 mln kolorow. Zadowolic Ciebie moze w takim razie cos z gornej polki EIZO 20 S2031W-K... ogolnie warto, nawet na raty warto w niego wejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zadowolic Ciebie moze w takim razie cos z gornej polki EIZO 20 S2031W-K... ogolnie warto, nawet na raty warto w niego wejsc Niestety jest dla mnie za drogi, a nie stac mnie na to zeby pakowac sie w raty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 ja na Twoim miejscu kupiłbym dobre CRT za 700zł to dobrego LCD nie kupisz niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...