9toml Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 witam, mam problem z pamieciami. posiadam dwie kosci1GB DDR2 800 Goodram, płyta głowna asus p5b. problem wyglada nastepująco: kiedy mam włozone obie kości (nie zaleznie od tego czy na czarne czy na zolte sloty czy na przemiat na czarnym drugi na zoltym) to komp dziala niestebilnie tzn. raz chodzi bez problemu a na nastepny dzien non stop wyskakuje niebieski ekran i komunikat bledu... jak wyciągne jedną kosc to dziala bez problemu - zadnych bledow. sprawdzalem dwie kosci z osobna memtestem i nie wykazal zadnych bledow. natomiast kiedy sprawdzam obie kosci naraz to raz wykazuje bledy raz nie. Juz nie wiem o co chodzi.. z gory dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Napięcie na RAM jakie ? Jakie timingi ustawiłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9toml Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Napięcie na RAM jakie ? Jakie timingi ustawiłeś ? probowalem sie bawic w biosie i ustawialem najnizsze mozliwe wartosci napiecia (takie jak byly podane na stronie w opisie owych pamieci goodram) ale nic to nie dalo, dzialal tak samo jak na automatycznych ustawieniach tak ze teraz mam ustawione na auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zwiększ napięcie na ram (2.1 albo 2.2V), poluzuj timingi (daj większe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9toml Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 poluzuj timingi (daj większe). tzn ile tego timingu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ze 5 kg :> Ustaw glowne timingi na 5-5-5-15 i napiecie 2.1v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9toml Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ze 5 kg :> Ustaw glowne timingi na 5-5-5-15 i napiecie 2.1v gdzie sie ustawia te timingi? nie moge znalezc takiej opcji w biosie.. napiecie jak daje na 2.1V to zaznacza mi je na czerwono w biosie pozniej jak chce uruchomic kompa to wyskakuje overclocking field Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...