michu_roztocz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Mam zamiar wymienić chłodzenie mojej 7600GS, bo po modach ma często około 100*C w stressie na Zalmanie. Niestety Accelero odpadają, bo mam z boku obudowy wiatraki i między kartą a wiatrakiem jest jakieś 2,5cm. Co myślicie o tym? Nie chciałbym wydawać więcej jak 130zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 ten zalman to przerost formy nad trescia - prawie podwaja wartosc karty przesmaruj rdzen dobra pasta - powinno pomoc. u siebie na 76gs mam miedzianego pentaka z wentylem 92mm, przy napieciu na gpu 1.75 mialem nieco ponad 60 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Mam AS5. Chcę kupić chłodzenie również na przyszłe karty, a ten Zalman w trybie pasywnym powinien być wydajniejszy od obecnego, zwłaszcza że mam dwa wiatraki 120mm z boku budy wiejące na kartę. Inna sprawa, że obecny zalman prawie wcale nie jest dociśnięty to karty i w sumie nie wiem co z tym fantem zrobić. Do tego jest głośny jak cholera - nie wiem kto powiedział, że Zalmany są ciche. Chcę wymienić i już :wink: Edytowane 10 Grudnia 2007 przez michu_roztocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 to juz lepiej cos takiego. dwa razy tansze a moze i skuteczniejsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Niestety Accelero odpadają, bo mam z boku obudowy wiatraki i między kartą a wiatrakiem jest jakieś 2,5cm.Poza tym, powszechnie wiadomo że S2 raczej ciężko zamontować na 7600GS nie mówiąc już o S1 więc sorry, ale dzięki za takie rady. W kwestii wydajności - wymieniony przeze mnie Zalman ma wydajność porównywalną z HG-03, który - IMO - jest zrobiony bardziej dla szpanu, niż dla wydjności. Ma zbyt gęsto zasiane finy radiatora przez co może trzyma dobrze temperatury, ale potem powoli je opuszcza. Taka konstrukcja sprawdziłaby się w chłodzeniu aktywnym, a nie pasywnym - takie moje zdanie. Edytowane 11 Grudnia 2007 przez michu_roztocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 skoro tak bardzo chcesz wydac ponad 120 zeta na chlodzenie 7600 to prosze bardzo - ja nie widze w tym sensu to moze jakis pentagram/zalman w stylu xc70cu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) A czy nie przeczytałeś też, że chcę to chłodzenie założyć na przyszłe karty? Bez moda mam do 53*C na niewygrzanej paście, więc zmiana coolera i tak się przyda. XC70 i pochodne są za słabe - chcę coś wydajniejszego. Gdyby Accelero weszło na moją kartę/do mojej obudowy nie byłoby rozmowy. Edytowane 11 Grudnia 2007 przez michu_roztocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Tez mam podobny problem co kolega tylko ze ja mam 7300GT od GALAXY i prawdopodobnie wezme ACCELERO S1. Otwory montazowe z tego co mierzylem to pasuja na 99% a jak z reszta to sie okaze... Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Velocity120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 no to przeczytaj tez ze w specyfikacji tego zalmana nie ma info dotyczacego kompatybilnosci chlodzenia z najnowszymi ukladami hd2xxx, hd3xxx, 8xxx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Nie powiedziałem, że będę go pakował do high-endowych kart - ten Zalman nie jest dla nich przeznaczony. Ja sam nie kupuję kart z tego segmentu, więc to raczej nie będzie problemem. Jeżeli nikt nie ma innych propozycji, to rozumiem temat za zamknięty... Edytowane 12 Grudnia 2007 przez michu_roztocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...