Andrew DC Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam! Mam problem z w/w ramem. Otóż przy ustawieniu 5-5-5-15 i 2.1V na 800Mhz memtest86 w wersji 3.4 wykrzacza się po 3 sekundach(zwiecha kompa, pół ekranu czarne). Natomiast odpalałem orthrosa i po godzinie nic się nie wykrzaczyło. Możecie to jakoś wyjaśnić? pamięć kupiłem w arche.net.pl. Przed włożeniem zauważyłem, że na stykach są ślady, jakby pamięć już raz została włożona w mobo(ryski). To normalne?? tzn. producent wkłada kości do jakiś testerów i stąd ślady? Czy może ktoś zwrócił te pamięci bo są zrąbane i teraz ja je dostałem($#^@)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Orthos głownie cpu obciąża. Jak się wysypały w memtest86 to do reklamacji niech nowe dadzą !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 U mnie memtest 3.4 (bootujacy CD) wywala sie takze po 5s niezaleznie od ustawienia pamieci, nastepuje zwiecha i krzaki na ekranie. Goldmemory natomiast dziala bez zajakniecia, nie wiem co powoduje ta niekompatybilnosc memtesta, jestem pewien jednak ze moja pamiec jest sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 U mnie Goldmemory banglal , orthos sie krzaczyl , memtest defaultowy przechodzil. Sprawdz memtesta , test 10. Nie kazdy test jest na defie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Już pozbyłem się tych OCZ. Nie kupujcie tego shitu. Do 1000mhz cl5 potrzebowały 2.25V. Na cl4 dochodziły do 870mhz na 2.2V. Ustawienie napiecia 2.3 skutkowało sypaniem się ramu bez względu na ustawioną częstotliwość. OCZ'e wymieniłem na A-daty Vitesta. Niestety musiałem dopłacić do tych Vitest, mimo że były tańsze od ocz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...