Z!m3K Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Szukam dobrej myszy do gier, zastanawiam się miedzy G9, a G5, która jest wg. was lepsza? Co do klawiatury to chce taka, ktora dobrze laczy funkcje multimedialna i dla graczy, co sadzicie o G15? Chodzi mi o tą drugą wersję tej klawiatury? Czekam na sugestie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalew Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Szukam dobrej myszy do gier, zastanawiam się miedzy G9, a G5, która jest wg. was lepsza? Co do klawiatury to chce taka, ktora dobrze laczy funkcje multimedialna i dla graczy, co sadzicie o G15? Chodzi mi o tą drugą wersję tej klawiatury? Czekam na sugestie :) Do mnie jakos Logitech jako producent sprzętu dla graczy to nie przemawia... Sam preferuję razera, możesz rzucić okiem na komplecik, kto wie, może Ci się spodoba :) Razer Lachesis(wg mnie lepsza od G9) i Razer Lycosa (G15 ma malutkie klawisze i jest niedokońca wygodna w użyciu), na pewno na allegro znajdziesz obydwa produkty taniej :D Sam jestem posiadaczem takiego kompletu jestem w pełni zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z!m3K Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 A jakie sa główne zalety tego kompletu z razora? A co do tych produktów logitecha to czytałem bardzo pochlebne opinie. Co sądzicie na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z!m3K Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Poczytałem na forach i stwierdziłem że wezme albo G5 albo MX518 i tutaj mam do was prośbe, pomóżcie mi dokonać wyboru, bo ja naprawde nie mam pojecia, którą wybrać. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Bierz MX518, G5 ma akceleracje wsteczną i te sprawy ... chociaż z drugiej strony... słyszałem, że średnio co 3-4 msc pada lewy przycisk w 518 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalew Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 A jakie sa główne zalety tego kompletu z razora? A co do tych produktów logitecha to czytałem bardzo pochlebne opinie. Co sądzicie na ten temat?Główne zalety? Więc hmmm, jest ich wiele :D Myszka - lachesis: - brak akceleracji (chociaż jest bug w firmwarze ze jak nic nie robisz to sama przeskoczy - mają to usunąć z następnym) - wykonanie (żaden logi nie jest tak dobrze dopieszczony) - 1ms reakcji - Magiczne 4000dpi (przyda Ci się przy naprawdę wielkim monitorze) - pokryta jest fajnym materiałem - kształt (jak lubisz coś jak logi, to bierz DeathAddera - prawda jest taka że najlepsza myszka to myszka optyczna) - wygląd (jak wygląda G9 to kwestia gustu) - mnóstwo bajerów związanych z ustawianiem sterownika (profile, makra itp.) Klawiatura - Lycosa: - podświetlenie(ale jak się usiądzie od niej dalej to nie widać co jest na klawiszach) - 1ms reakcji (razer to lubi) - multimedialny panel dotykowy(co do dotyku to dalej nie uważam tego za dobry pomysł) - klawisze pokryte fajnym materiałem - sterownik tak jak z myszką - makra, profile itp.(zapewne i tak z tego nie skorzystasz) - Przedłużacz USB (a nie hub 1.1 - całe USB 2.0) - Przedłużacz od słuchawek i mikrofonu - Niski profil - fajnie się pisze i gra - Wyłączalne podświetlenie (możliwość podświetlania samego WASD) I w ogóle nie ma co, bo fajny zestaw, ale naprawdę jak chcesz dobrą myszkę to na nasze realia wystarczy coś pokroju DeathAddera/Diamondbacka, laser wymaga dopracowania (chociaż ten w Lachesis jest niezły) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orch Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) jak szukasz czegoś do gier to polecam KTEC'a np Q-950 i K-1000 ew K-1000 i jakaś inna myszka np KTM-3500 czy KTM-6500 sprzęt jest naprawdę wysokiej jakości, a grają na nim najbardziej wymagający np Boxer (patrz Korea) czy na naszej półkuli Mazur Raven i paru innych. nie wyglądają "czadersko" ale click, ergonomia i precyzja pierwsza klasa. a poza tym ta świadomość na czym sie gra ; D sam zaopatrzyłem się w ktm-3500+(podkładkę dali gratis ;P) jakieś 2 miesiące temu i bardzo sobie chwale ten wybór wyniosło mnie to 42$(by paypal) towar po 5 dniach był do odebrania na poczcie (TAK po 5 DNIACH Z KOREI via pocztex) produkt unikalny, perfekcyjny i tani (najdroższa jest wysyłka ;d) zamawiasz e-mailowo na ktecexporter@hotmail.com po drugiej stornie odpowie Ci ChangHee Park(na szczęście mówi po ang ;D)=] (jeśli byś sie zdecydował i napisał a On zapytał by Cię od kogo masz maila napisz ze od Paweł Sznajder jak nie zapyta to nie pisz :P) obejrzeć możesz sobie te precjoza na www.iktec.co.kr poczytać tam nie poczytasz sobie ale możesz jeszcze poszukać opinii przez google imo bije takie produkty logitech'a czy razer'a, które są niezłe, ale o dziwo nie zdobyły takiego uznania wśród zawodowców jak Ktec i mają tendencję do zdzierania z ludzi $$. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez orch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...