TeLe Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zamiast polskich napisów wyświetla mi sie np." NiewaĹĽne jak bardzo siÄ™ napniesz, Ĺ›wiat siÄ™ nie zmieni." Używam sub-edit playera. Zainstalowane codecki:CCCP,Matroska Pack,divX i to chyba tyle bo więcej nie widzę. Proszę o szybką pomoc, niestety na google nic nie znalazłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zamiast polskich napisów wyświetla mi sie np." NiewaĹĽne jak bardzo siÄ™ napniesz, Ĺ›wiat siÄ™ nie zmieni." Używam sub-edit playera. Zainstalowane codecki:CCCP,Matroska Pack,divX i to chyba tyle bo więcej nie widzę. Proszę o szybką pomoc, niestety na google nic nie znalazłem :( Musisz znaleźć w ustawieniach odpowiednie kodowanie programu (przynajmniej ja tak musiałem zrobić przy odtwarzniu plików mkv w programie smplayer - polecam). Takie kodowanie to np.:Slavic/Central European Windows (CP1250) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przy wyborze czcionki do wyświetlania napisów powinny być opcje kodowania (Script) - prawdopodobnie masz ustwione na "Western" - ustaw na "Central European". Uwaga! Nie wszystkie czcionki obłsugują jezyk polski... (spróbuj dla Ariala - na początek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zacznijmy od tego, ze wystarczalo wgrac tylko sam CCCP. Ponadto do tego packa dolaczony jest tez Media Player Classic i w nim latwo zmienia sie kodowanie stylu. I ostatnia porada, otworz w notatniku plik .ass i zmien ostatnia wartosc stylu na "238". (pogrubilem wartosc i parametr, ktory za to odpowiada. Jesli parametr Encoding nie znajduje sie na koncu, to wtedy musisz przypisac wartosc w odpowiednim miejscu). » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « [V4+ Styles] Format: Name, Fontname, Fontsize, PrimaryColour, SecondaryColour, OutlineColour, BackColour, Bold, Italic, Underline, StrikeOut, ScaleX, ScaleY, Spacing, Angle, BorderStyle, Outline, Shadow, Alignment, MarginL, MarginR, MarginV, Encoding Style: Rozmowy,Arial,30,&H00FFFFFF,&H0000FFFF,&H00000000,&H00000000,-1,0,0,0,100,100,0,0,1,2,2,2,10,10,10,0 <- zmien na 238 Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...