Skocz do zawartości
TeLe

Poblem Z Wyświetlaniem Polskich Napisów

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast polskich napisów wyświetla mi sie np." NiewaĹĽne jak bardzo siÄ™ napniesz, Ĺ›wiat siÄ™ nie zmieni." Używam sub-edit playera.

Zainstalowane codecki:CCCP,Matroska Pack,divX i to chyba tyle bo więcej nie widzę.

Proszę o szybką pomoc, niestety na google nic nie znalazłem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast polskich napisów wyświetla mi sie np." NiewaĹĽne jak bardzo siÄ™ napniesz, Ĺ›wiat siÄ™ nie zmieni." Używam sub-edit playera.

Zainstalowane codecki:CCCP,Matroska Pack,divX i to chyba tyle bo więcej nie widzę.

Proszę o szybką pomoc, niestety na google nic nie znalazłem :(

Musisz znaleźć w ustawieniach odpowiednie kodowanie programu (przynajmniej ja tak musiałem zrobić przy odtwarzniu plików mkv w programie smplayer - polecam).

Takie kodowanie to np.:Slavic/Central European Windows (CP1250)

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy wyborze czcionki do wyświetlania napisów powinny być opcje kodowania (Script) - prawdopodobnie masz ustwione na "Western" - ustaw na "Central European".

Uwaga! Nie wszystkie czcionki obłsugują jezyk polski... (spróbuj dla Ariala - na początek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego, ze wystarczalo wgrac tylko sam CCCP.

Ponadto do tego packa dolaczony jest tez Media Player Classic i w nim latwo zmienia sie kodowanie stylu.

I ostatnia porada, otworz w notatniku plik .ass i zmien ostatnia wartosc stylu na "238".

(pogrubilem wartosc i parametr, ktory za to odpowiada. Jesli parametr Encoding nie znajduje sie na koncu, to wtedy musisz przypisac wartosc w odpowiednim miejscu).

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
[V4+ Styles]

Format: Name, Fontname, Fontsize, PrimaryColour, SecondaryColour, OutlineColour, BackColour, Bold, Italic, Underline, StrikeOut, ScaleX, ScaleY, Spacing, Angle, BorderStyle, Outline, Shadow, Alignment, MarginL, MarginR, MarginV, Encoding

Style: Rozmowy,Arial,30,&H00FFFFFF,&H0000FFFF,&H00000000,&H00000000,-1,0,0,0,100,100,0,0,1,2,2,2,10,10,10,0 <- zmien na 238

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi