Gość neevsky Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam. Robię WC do Pentium I albo II i robię homemada. Mam problem, gdyż nie mam nagrzewnicy, a w Poznaniu nie orientuję się czy są jakieś złomowiska :D Teraz pytanie. Czy są miedziane rurki miedziane o śr. 12mm albo 10mm takie co się wyginają. Jak by były takie to czy to będzie dobre jak zrobię np. z 2m od chłodnicy od Lady czy Łady? Jeszcze jedno czy w Castoramie będzie miedź (10cm/10cm/5mm)? To znaczy czy w ogóle jest jakiś kawałek miedzi? I czy jest plexa jako Top do bloku wodnego. pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi (jeżeli jakieś dostanę :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Czy są miedziane rurki miedziane o śr. 12mm albo 10mm takie co się wyginają. Są, ale trzeba się namęczyć trochę z wyginaniem. Jak by były takie to czy to będzie dobre jak zrobię np. z 2m od chłodnicy od Lady czy Łady? Ale po co? Jeszcze jedno czy w Castoramie będzie miedź (10cm/10cm/5mm)? To znaczy czy w ogóle jest jakiś kawałek miedzi? Jak chcesz miedzi, to zagadaj do jakiegoś budowniczego FC. I czy jest plexa jako Top do bloku wodnego. tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 no to ja chcialbym kontakt na jakiegos budowniczego FC albo azociarza czy tez uzytkownika cieklego CO2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) taniej i lepiej kupic uzywaną nagrzewnice niz rurke 2metry rurki 12mm I czy jest plexa jako Top do bloku wodnego.jest :lol: Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 wc do P1 albo P2 ? tożto wystarczy radiator rozmiarów jak dzisiejsze BOX'y bez wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 no czy nikt nie zauważa, że moja potrzeba posiadania kawałka miedzi nadal jest niezaspokojona? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Co do P 1 to ja chce sobie zrobic takie WC chociażby dla frajdy. Jest satysfakca ogromna. A w Castoramie będzie miedź, przyłączam się do pytania kolegi. Niedługo pojadę do Casty to zrobię to WC i zaprezentuję wam to cudo HomeMade. A czy czasem Pentium jeden nie jest na tej karcie tak jak dzisiaj są karty graficzne czy jest normalnie w sockecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 P1 było w sockecie, P2 i pierwsze P3 na slocie. Skoro to sztuka dla sztuki, można zaoszczędzić nieco na miedzi i kupić aluminiowy parownik za kilkanaście pesos. Połówka tego, co w tym linku, chłodzi moje P3 600MHz, z małą pomocą wiatraczka. Prezentuj, ogromniem ciekaw. O ile nie zemrze to wszystko na etapie projektowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) NArazie muszę wszystko kupić, pewnie się okaże, że nie mam wszystkiego i potem latanie po sklepach 100km. Ten parownik to super sprawa. Ma ostre krawędzie?? I jaka jest śrenica rurek?? Jakie proponujecie węzę? EDIT: Pentium ma 266MHz to chyba jedynka. Co nie?? Edytowane 12 Grudnia 2007 przez neevsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 otworz bude i sprawdz bo sie okaze ze nie masz miejsca na normalny zasilacz nawet :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 No ten komp mam na dzialce :D :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Ten parownik to super sprawa. Ma ostre krawędzie?? (...) Pentium ma 266MHz to chyba jedynka. Co nie?? Nie ma, te blaszki są mięciutkie, można je ciąć nożyczkami. Przez to są też cholernie delikatne, więc należy uważać przy montażu. Średnica rurek - około 8/10. Pentium 266 to na pewno Pentium 2, najszybsze Pentium 1 miały 233 MHz. I zobacz mój kibel (link w sigu), tamój jest dość ładna rzeźba "hołmmejdowa" :> Edytowane 12 Grudnia 2007 przez jonas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Najszybsze pentium 1 miało 200 Mhz, a 233 Mhz miało pentium MMX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Dwa pierwsze modele Pentium miały częstotliwość taktowania 60 i 66 MHz. Były one kompatybilne z gniazdem Socket 4. Później pojawiły się wersje 75, 90, 100, 120, 133, 150, 166, 200 i 233 MHz oraz 266MHz (233 tylko w wersji MMX, 266 tylko w wersji MMX Mobile), dla których stworzono gniazdo Socket 5, a później Socket 7.Z wikipedii. Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Niedługo kupię ATMANA 305 i przerobię go na in-line węże o średnicy 12mm dam chyba. A co do chłodnicy to zrobię taką KLIK tylko mniejszą. I najlepiej z miedzianymi finami żeby można było zlutować to, wtedy będzie lepszy przepływ ciepła. Edytowane 13 Grudnia 2007 przez neevsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...